avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avocat comunicare incheiere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avocat comunicare incheiere

Are voie un avocat sa primesca de la Tribunal comunicare incheiere-amanare a pronuntarii civile etc. in mana din incinta tribunalului s-au prin posta?
Dca o primeste in mana din tribunal ar trebui sa nu fie nici o stampila pe ea .E conform legii fara nici o stampila pe comunicare?
Va multumesc.
Este vorba despre incheierea din dosar cu semnaturile completului.Definitiv si executorie de drept.
Noi reclamant.xxx parat.
Tehnoredactat 6.03.
Comunicare incheiere-amanare a pronuntarii pentru parat plecat din localitate la data de 13.04 ajuns la domiciliu 16.04.
Comunicare incheiere-amanare a pronuntarii pentru reclamant in aceeasi localitate plecat-sosit 16.04.NU am inteles datele diferite.
Aceasta comunicare a fost data pentru recurs pe care trebuia sa il faca paratul.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
antoneltonica, utilizator
Este vorba despre incheierea din dosar cu semnaturile completului sau despre o copie de pe respectiva incheiere ?
antoneltonica a scris:

Are voie un avocat sa primesca de la Tribunal comunicare incheiere-amanare a pronuntarii civile etc. in mana din incinta tribunalului s-au prin posta?
...
Definitiv si executorie de drept.

Aceasta comunicare a fost data pentru recurs pe care trebuia sa il faca paratul.

Eu n-am priceput mai nimic din mesajul dvs. (sau, mai exact, nu vad legatura dintre intrebarea initiala si "motivarea" ei) Si iata de ce:

Daca instanta nu poate hotari de indata (in ziua in care s-au finalizat dezbaterile), pronuntarea se va amana ... (adica in "traducere libera":lasati-ne sa ne mai gandim si o sa ne pronuntam ...saptamana cealalta).

In acest caz, cele petrecute la termenul cand au avut loc dezbaterile se vor consemna in inchierea de la acel termen, care arata spre sfarsitul ei cam asa: "Avand nevoie de timp pentru a delibera ...dispune: Amana pronuntarea la data...".

Cam ce sa fie "definitiv si executoriu" intr-o incheiere de AMANARE de pronuntare? Caci nu s-a hotarat inca...nimic. (s-a "hotarat" un termen de ...gandire).

Si cum sa curga termenul de "recurs pentru parat" de la data incheierii de AMANARE de pronuntare? Caci prin hotararea ce se VA da, cand se VA da (la termenul la care a fost amanata pronuntarea), e foarte posibil sa ...castige procesul. (teoretic, n-are cum sa fie clarvazator asupra solutiei ce se VA da si, prin urmare, nici n-ar avea cum sa stie ca ar avea de formulat vreun recurs).

Termenul de recurs curge de la comunicarea hotararii - adica aceea prin care s-a hotarat ceva/prin care s-a solutionat cauza, si nu cea prin care s-a amanat luarea unei hotarari in cauza. (de regula termenul curge de la comunicare, dar exista si situatii in care termenul curge de la pronuntare).
N-are nici o importanta cand a plecat comunicarea de la instanta, ci cand a sosit la impricinat (data postei la destinatar).
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac? paul99 paul99 Buna ziua am o intrebare. am avut un proces penal in data 01.02.2012. la judecatorie a ramas in pronuntare. spuneti-mi va rog la pronuntare este deja redactata ... (vezi toată discuția)
Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)