Buna ziua,
Am facut un contract de mana de imprumut cu administratorul italian al unei firme din Romania, i-am imprumutat o suma de bani, acuma firma si italianul au disparut am trimis recomandata la ei si mi-a venit refuz. Pot sa depun o plangere de inselatorie sau ceva de genul la politie sau care ar fi procedura corecta ?
Puteti face plangere penala doar daca puteti demonstra ca a intentionat sa va insele atunci cand a incheiat acel contract cu dvs. Altfel, demersul dumneavoastra va fi sortit esecului.
Tot ce puteti face este saactionati in judecata, printr-o actiune in pretentii, pentru a fi obligata societatea comerciala respectiva sa va restituie banii. Este o actiune civila/comerciala si nicidecum una penala.
Escrocherie
dina_pop12
Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati
gaby507
In 2008 i-am dat 4000 ron imprumut unui coleg, ca are nevoie urgent, ca face un imprumut la o banca si ca imi va da inapoi 8000 ron in termen de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Speta imobiliare
puturosu
Anul trecut in august am incercat sa achizitionez o locuinta noua. Am gasit o firma prin intermediul mass-media care vindea locuinte noi. Am mers la firma, am ... (vezi toată discuția)