avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata pensie alimentara

as dori sa stiu ce am de facut pt a actiona in instanta fostul sot pt neplata pensie copil?X-(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:08, 7 Aprilie 2011
O plangere penala, daca nu a platit pensia alimentara pe o perioada mai mare de 2 luni, este suficienta. Asta daca a fost obligat prin sensinta sa plateasca. Daca nu, faceti actiune in instanta pentru obligarea la plata. Tineti cont ca trebuie sa faceti dovada veniturilor obtinute de fostul sot.
Neplata pensiei de intretinere de timp de 2 luni, de catre cel obligat de instanta, inseamna a abandon de familie fapta fiind sanctionata si pedepsita de legea penala conform dispozitiilor art.305 Cod penal. Formulati o plangere impotriva rau-platnicului pe care o depuneti la unitatea de parchet unde domiciliati.
aveti optiunea unei plangeri penale pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.
athe a scris:
pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Puteti sa argumentati?
Nu despre nerespectarea unei hotararari judecatoresti este vorba, ci de sustragerea de la obligatia de contribui la intretinerea minorului asa cum a stabilit instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatat pensiei alimentare claudia_clau79 claudia_clau79 fostul sot este stabilit in spania,nu a platit pensia alimentara de foarte mult timp,cum se poate ajunge la o rezolvare in situatia data,deoarece autoritatile ... (vezi toată discuția)
Un tata dezinteresat de un minor paula21 paula21 buna ziua,as dori si eu un sfat sunt divortata de 3 ani,tatal baiatului nu la vazut de la divort si nici nu respecta programul de vizita pe care la certut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara LauraPaler LauraPaler Buna ziua. Fostul sot nu a mai trimis pensia alimentara din luna iunie pe motiv ca nu lucreaza.Bineinteles ca este o minciuna. Daca in dau in judecata ... (vezi toată discuția)