avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Date diferite la comunicarea unei hotarari ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Date diferite la comunicarea unei hotarari judecatoresti

As dori sa stiu dupa o hotarare definitiva si executorie de drept,comunicarea se face atat la parat cat si la reclamant la aceeasi data s-au date diferite.Eu in acest proces sunt reclamant.
Comunicarea la parat se depune la posta pe o data si ajunge dupa trei zile in alta localitate,iar la mine comunicarea, in oras unde s-a tinut procesul ajunge in aceeasi data la care a ajuns comunicarea la parat.
Exista vre un articol din codul de procedura civila in care comunicarile se fac la date diferite?
Este vorba de comunicare incheiere-amanare si s-a depus pentru recurs de parat.
In hotarare scrie :comunicat partilor ,reclamantilor la relamant,parat dar fara data.Nu trebuia sa puna si o data grefierul?
sunt 2 date diferite.
Pe a paratului data postei sa presupunem trimiterii 06.03 data sosirii 09.03.
pe a mea in aceeasi localitate data plecarii 09.03 data sosiri 09.03 .
Pe hotarare nu este nici o data cand s-au comunicat partilor
As dori o explicatie.
Chiar nu stie nimeni.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
marinescudorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:29, 7 Aprilie 2011
In principiu,diferenta datei de sosire poata fi data de "mersul" postei
Pentru a verifica data comunicarii unei sentinte trebuie verificata inscrierea facuta de grefier pe acel act cu privire la data comunicarii si condica de expeditii prin posta.
marinescudorina a scris:

As dori sa stiu dupa o hotarare definitiva si executorie de drept,comunicarea se face atat la parat cat si la reclamant la aceeasi data s-au date diferite.Eu in acest proces sunt reclamant.
Comunicarea la parat se depune la posta pe o data si ajunge dupa trei zile in alta localitate,iar la mine comunicarea, in oras unde s-a tinut procesul ajunge in aceeasi data la care a ajuns comunicarea la parat.
Exista vre un articol din codul de procedura civila in care comunicarile se fac la date diferite?
Este vorba de comunicare incheiere-amanare si s-a depus pentru recurs de parat.
In hotarare scrie :comunicat partilor ,reclamantilor la relamant,parat dar fara data.Nu trebuia sa puna si o data grefierul?
Va multumesc
sunt 2 date diferite.
Pe a paratului data postei sa presupunem trimiterii 06.03 data sosirii 09.03.
pe a mea in aceeasi localitate data plecarii 09.03 data sosiri 09.03 .
Pe hotarare nu este nici o dta cand s-au comunicat partilor
As dori o explicatie
In principiu,traseul corespondentei este cel indicat mai jos
In mod normal se insereaza mentiunea date comunicarii sentintei catre parti de grefier.
Daca aceasta data nu este trecuta,urmeaza sa se faca verificari in urma unei cereri formulate de dvs la registratura instantei,atat la evidentele de predare a comunicarilor de catre grefier la biroul de proceduri si din borderoul acestui birou catre posta.
Dupa aceea verificati la oficiul postal numarul de plecare ,cu care trebuie facute verificari la posta care va deserveste pe dvs,daca a sosit comunicarea si cand a fost predata catre dvs
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 zile apel mirceani mirceani Am castigat un proces la judecatorie impotriva unei primarii. Judecatoria a expediat hotaratea instantei cu stampila postei 17 martie. Stampila de primire a ... (vezi toată discuția)
Termenul de recurs referitor la sâmbãta ºi duminica miki70_is miki70_is La termenul pentru [b][u]recurs[/u][/b],se calculează respectiv intră în termen şi sâmbăta+duminica sau acestea se exclud? Vă mulţumesc foarte mult! (vezi toată discuția)
Cum curge termenul pentru fiecare ? Pompilui Avram Pompilui Avram Dupa comunicarea unei hotarari in prima instanta , cum curge termenul pentru fiecare parte ? Se calculeaza cele 30 de zile diferit pentru parat si reclamant ? ... (vezi toată discuția)