Fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de aproape un an. Precizez ca nu trimitea banii la posta, ci venea o data la cateva luni si ii dadea direct copilului.
Vreau sa il dau in judecata pentru reluarea platii, recalcularea pensiei (este aceeasi suma de 10 ani..) si vreau sa cer sa i se plateasca pensia pina termina scoala, adica facultatea (fata are 17 ani si jumatate, vrea sa dea la stomatologie).
acum puteti sa-i faceti fie plangere penala si actiune privnd recalcularea pensiei. puteti ca un alt capat de cerere la recalculare, sa-i cereti sa va plateasca si suma restanta.
nu trebuie sa il obligati prin hotarare sa-i plateasca pensie copilului pana la terminarea studiilor, fiindca oricum il obliga legea.
Pentru neplata, cu rea credinta, pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoresca, timp de cel putin 2 luni, puteti face plangere pt abandon de familie, art. 305 Cod penal.
Pentru recalculare pensiei alimentare pana ce fiica dvs implineste 18 ani cererea de chemare in judecata se va face de dvs, iar dupa ce va implini 18 cererea se va face de catre fiica dvs
Am o mica problema.La divort sotul a declarat ca nu are venituri si pensia a fost calculata la nivelul minim. Intre timp si-a facut firma (stiu detalii financiare). Cum fac sa nu vina cu dovada ca are venit minim??
Si am o rugaminte, spuneti-mi care sunt pasii...unde ma duc, cu ce acte...sunt obligata sa am avocat??