avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Fostul sot nu a mai platit pensia alimentara de aproape un an. Precizez ca nu trimitea banii la posta, ci venea o data la cateva luni si ii dadea direct copilului.

Vreau sa il dau in judecata pentru reluarea platii, recalcularea pensiei (este aceeasi suma de 10 ani..) si vreau sa cer sa i se plateasca pensia pina termina scoala, adica facultatea (fata are 17 ani si jumatate, vrea sa dea la stomatologie).

Se poate?? Si daca da care sunt pasii???
Cel mai recent răspuns: lilistiuca , utilizator 12:07, 6 Aprilie 2011
acum puteti sa-i faceti fie plangere penala si actiune privnd recalcularea pensiei. puteti ca un alt capat de cerere la recalculare, sa-i cereti sa va plateasca si suma restanta.
nu trebuie sa il obligati prin hotarare sa-i plateasca pensie copilului pana la terminarea studiilor, fiindca oricum il obliga legea.
Pentru neplata, cu rea credinta, pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoresca, timp de cel putin 2 luni, puteti face plangere pt abandon de familie, art. 305 Cod penal.
Pentru recalculare pensiei alimentare pana ce fiica dvs implineste 18 ani cererea de chemare in judecata se va face de dvs, iar dupa ce va implini 18 cererea se va face de catre fiica dvs
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
utilizator_86, utilizator
Stabiliti sa trimita pensia prin posta, sa o depuna intr-un cont al fetei, etc. ca astfel sa puteti dovedi plata sau neplata ei.
Am o mica problema.La divort sotul a declarat ca nu are venituri si pensia a fost calculata la nivelul minim. Intre timp si-a facut firma (stiu detalii financiare). Cum fac sa nu vina cu dovada ca are venit minim??

Si am o rugaminte, spuneti-mi care sunt pasii...unde ma duc, cu ce acte...sunt obligata sa am avocat??
ii fac si plingere penala (unde anume) si il dau si in judecata pentru recalculare???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme cu pensie alimentara,cel obligat este in italia leusan leusan Am un nepot care a divortat de sotie in 2005.I-au fost incredintati cei 3 copii lui si sotia a fost obligata sa plateasca atunci o pensie de 150 de ron ( ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa primesc pensia alimentara? danutlucian13 danutlucian13 sunt divortat de sotie de un an jumate si copilul mia fost incredintat mie cu hotarare judecatoreasca,instanta a hotarat in hotararea de divort si de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)