avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu pensie alimentara,cel obligat este in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu pensie alimentara,cel obligat este in Italia

Am un nepot care a divortat de sotie in 2005.I-au fost incredintati cei 3 copii lui si sotia a fost obligata sa plateasca atunci o pensie de 150 de ron ( adica 1 mil 500 atunci).Sotia a plecat in Italia si in perioada 2007-2009 nu a trimis niun leu copiilor.Nu a stiut adresa ei a auzit de la alte surse ca s-a recasatorit cu un cetatean italian si ca luicreaza la negru.Incepand din nov-dec 2009 si pina acum a inceput sa trimita lunar cate 40 de euro .Considera ca acestia sunt cei din urma pe care nu i-a platit, desi ea a fost in tara nu a vrut sa discute cu acesta si nici cu copii. Dorste sa stie ce are de facut ca ea lucreaza dar se pare tot la negru? Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze deoarece s-a marit si salariul minim iar sotia acestuia nu mai are alti copii.
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
leusan, utilizator
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 08:49, 1 Noiembrie 2010
Se poate depune o plangere la Parchet, deoarece, conform art. 305 lit. c din Codul penal, neplata cu rea-credinta, timp de doua luni, a pensiei de intretinere stabillita pe cale judecatoreasca, constituie infractiune si se pedepseste. Referitor la majorarea cuantumului pensiei de intretinere, puteti formula o cerere de chemare in judecata, in care sa precizati ca s-a marit salariul minim si, daca este cazul, veniturile celui care datoreaza intretinerea.
Da dar parata se afla in Italia ,este casatorita acolo cu un italian .Nepotul meu doreste sa afle cum poate el sa procedeze in situatia in care ea munceste acolo, care este cuantumul pensiei recalculate cel de la salariul minim pe tara in Romania sau in Italia?Unde se poate interesa la care forum avand in vedere aceste aspecte de mai sus si faptul ca ea nu comunica? Deci pensia platita se recalculeaza la cea nedatorata din anii trecuti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dany3377 dany3377 Buna ziua! Cumnata mea a divortat acum 9 ani de fostul sot. Impreuna au un copil de 10 ani. Divortul a fost facut legal la notar si in urma acestuia s-au ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost dat in judecata in noiembrie 2007 de fosta mea sotie pentru marirea pensiei de intretinere pe care o platesc in ... (vezi toată discuția)