avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

In urma procesului de divort fetita mia fost incredintata mie, iar fostei sotii ia fost stabilita o pensie de intretinere (pe care insa ea nu o mai plateste de vreo 2 ani). Acum fosta sotie are domiciliul stabilit in Italia si eu as dori sa cer majorarea pensiei. Pentru ca binenteles ca nu o sa imi spuna unde lucreaza, pot cere majorarea pensiei la salariul minim pe economie din Italia si nu de la noi?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:28, 16 Martie 2010
Legea aplicabila este cea romana, deci puteti solicita stabilirea unei pensii la venitul minim pe economie al tarii noastre.Situatia dvs, nu este singulara, varianta este sa aflati exact unde lucreaza si daca lucreaza cu carte de munca si sa solicitati doar in acest caz stabilirea unei pensii in functie de venitul realizat de catre aceasta.Daca sotia are vreun bun imobil in proprietate in tara, puteti executa hotararea pe care o aveti pe calea executarii silite imobiliare.
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Puteti sa solicitati marirea pensiei de intretinere daca faceti dovada, prin inscrisuri, ca fosta sotie ralizeaza venituri superioare celor care au stat la baza pronuntarii hotararii. Daca nu faceti aceasta dovada instanta va va respinge actiunea ca neintemeiata.
Deci conditia este da faceti dovada...daca nu aveti dovezi...va pierdeti timpul prin instanta.
vedeti, de aia nu-mi place mie sistemul nostru juridic!
vrei pensie, trebuie sa umbli dupa dovada veniturilor prin toata lumea, vrei partaj ( desi platesti 3% degeaba), ia de umbla sa-i gasesti bunurile dosite ale celuilalt si tot asa...
faceti si dvs o cerere , un memoriu, un ceva , catre ambasada romaniei din italia...
si incercati totusi o discutie cu...sa-i zicem ...mama copilului
Prima data pensia a fost stabilita la salariul minim pe economie. Cum acesta sa marit banuiesc ca ar trebui sa obtin majorarea, nu?
Da, avand in vedere ca a fost stabilita la venitul minim pe economie si fiind stabilita in suma fixa , veti solicita majorarea pensiei avand in vedere modificarea cuantumului venitului minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil cu tata plecat in italia nicoleta42 nicoleta42 as dori sa stiu cum pot obliga fostul sot la plata pensiei alimentare pt copilul nostru in conditiile in care acesta nu are un contract fix de munca? lucreaza ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mariapopa1975 mariapopa1975 Cum pot obliga fostul sot sa plateasca pensie alimentara daca acesta e in alta tara(italia)dupa venitul de acolo?Mentionez ca acesta plateste pensie alimentara ... (vezi toată discuția)