avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil cu tata plecat in italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil cu tata plecat in italia

as dori sa stiu cum pot obliga fostul sot la plata pensiei alimentare pt copilul nostru in conditiile in care acesta nu are un contract fix de munca? lucreaza pe cont propriu. apare si pe un site al provinciei verbania unde-si ofera serviciile de muncitor in constructii.
Cel mai recent răspuns: Insider33 , utilizator 16:28, 30 Ianuarie 2012
Daca nu puteti dovedi veniturile, instanta il va obliga la plata pensiei in raport de venitul minim pe economie.
Daca lucreaza in strainatate, trebuie sa faceti dovada ca acesta realizeaza venituri stabile. Veniturile aleatorii nu pot fi luate in seama de judecator la stabilirea pensiei de intretinere.
multumesc pentru raspuns. dar chiar si in romania este destul de greu sa aduci dovezi despre salariul tatalui, dar din italia... nu exista nicio modalitate prin care se pot afla veniturile de acolo? conventie, consulat, politie , interpol? nu este normal ca ei sa-si traiasca viata ca niste nesimtiti si copii lor sa sufere. (acest caz nu este singular, eu ma descurc destul de binisor, este vorba doar de un principiu, sa-i lasam pe acesti escroci sa duca o viata linistita, daca as proceda ca el ce s-ar alege de copil?ca asta ma invata legea din romania, sa fug si eu ca el si sa nu-mi pese. sa aiba grija statul, desi nu l-a facut el, corect? ) ar trebui schimbata legislatia in acest domeniu.
Neavand contract de munca, instanta il va obliga la plata pensiei de intretinere raportat la salariul minim pe economie.
multumesc. stiu asta. ca asa ceva este deja stabilit de instanta. dar asta este praf in ochi comparativ cu nevoile copilului. statul roman favorizeaza lasitatea la barbati. ar putea foarte bine sa stabilieasca macar plata pensiei la salariul minim pe economie al tarii respective. nu pot avea decat o singura atitudine: sa-i interzic sa-si mai vada copilul. si nu e greu. fata refuza deja. multumesc mult pentru raspuns, oricum.
Probabil,ca sotul dvs.a fost invatat cum trebuie sa procedeze,dar in totata aceasta situatie are de pierdut minorul intrucat nu se poate face dovada veniturilor realizate de tata.
Neexistand o dovada concreta a realizarilor tatalui,nu se poate lua ca baza de calcul decat venitul minim pe economie.
Singura solutie ar fi ca la revenirea in tara ,sa luati legatura cu sotul si acesta sa ofere voluntar o suma mai mare pentru minor cu titlul de pensie de intretinere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mareboys mareboys In urma procesului de divort fetita mia fost incredintata mie, iar fostei sotii ia fost stabilita o pensie de intretinere (pe care insa ea nu o mai plateste de ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara ameliamutu ameliamutu buna seara am primit hotararea de divort si pe ea este scris ca sotul meu este obligat sa imi plateasca pensie alimentara pt copil incepand cu data de ... (vezi toată discuția)