avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

buna ziua
am fost dat in judecata in noiembrie 2007 de fosta mea sotie pentru marirea pensiei de intretinere pe care o platesc in favoarea fetitei noastre.
in prima instanta i s-a respins cererea dar acum procesul a ajuns la apel.
fosta mea sotie a depus dovezi ca in anii 2007 si pana in martie 2009 am avut loc de munca si am realizat venituri. eu am depus dovezi ca incepand cu 2009 luna aprilie nu am mai avut loc de munca si n u am mai realizat venituri.
se va tine cont de veniturile realizate in 2007 , 2008 si in cele trei luni din 2009 in stabilirea cuantumului pensiei de intretinere sau se va tine cont numai de faptul ca in ultimele 12 luni nu am realizat venituri?
Cel mai recent răspuns: ContSters88252 , utilizator 15:36, 25 Februarie 2010
De regula, la stabilirea cuantumului se au in vedere veniturile realizate pe ultimele sase luni anterioare introducerii cererii de chemare in judecata. Daca paratul face dovada in fata instantei ca nu mai realizeaza acele venituri, pensia se va stabili raportal la salariul minim pe economie.
rolian_1 a scris:

buna ziua
am fost dat in judecata in noiembrie 2007 de fosta mea sotie pentru marirea pensiei de intretinere pe care o platesc in favoarea fetitei noastre.
in prima instanta i s-a respins cererea dar acum procesul a ajuns la apel.
fosta mea sotie a depus dovezi ca in anii 2007 si pana in martie 2009 am avut loc de munca si am realizat venituri. eu am depus dovezi ca incepand cu 2009 luna aprilie nu am mai avut loc de munca si n u am mai realizat venituri.
se va tine cont de veniturile realizate in 2007 , 2008 si in cele trei luni din 2009 in stabilirea cuantumului pensiei de intretinere sau se va tine cont numai de faptul ca in ultimele 12 luni nu am realizat venituri?

este vorba de pensia pe viitoarea perioada timp in care dvs nu realizati venituri, din contra dvs ati putea cere micsorarea pensiei alimentare pt acest motiv.
daca se iau in calcul cele 6 luni anterioare introducerii actiunii atunci inseamna ca se vor lua in calcul 6 luni din 2007 ? ce ne facem daca acum santem in 2010 ?
rolian_1 a scris:

daca se iau in calcul cele 6 luni anterioare introducerii actiunii atunci inseamna ca se vor lua in calcul 6 luni din 2007 ? ce ne facem daca acum santem in 2010 ?

procesul a inceput in noiembrie 2007...cum de s-a taraganat pana acum si nu este inca incheiat?
pe aceasta perioada...din nov 2007 si pana in prezent in ce cuantum ati platit pensie de intretinere?
am platit la nivelul salarului minim pe economie deoarece lucram in Italia si nu prea gaseam de lucru....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentarã pentru copil juliaeva juliaeva Poate cineva să-mi spună ce venituri se iau în calcul la stabilire pensiei alimentare pentru copil? Fostul meu soţ are trecut în cartea de muncă ... (vezi toată discuția)
Cum pot mari pensia alimentara?? Dragoi Simona Dragoi Simona Fostul meu sot plateste o pensie alimentara mica,cum pot si ce trebuie sa fac sa o maresc,avand invedere ca si-a schimbat locul de munca,iar el plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Plata partiala a pensiei alimentare echivaleaza cu neplata? maria.dinca maria.dinca buna ziua, as dori o indrumare intr-o problema: daca in ultimele 2 luni fostul sot mi-a platit numai jumatate din suma stabilita de instanta ca pensie ... (vezi toată discuția)