lucrez intr-un depozit materiale constructii.s-a folosit var si ciment din cel adus la vanzare .va rog frumos sa-mi spuneti cum o sa-l inregistrez?consum,investitie?si ce conturi binenteles! va multumesc!
Daca s-a folosit pentru investitie, atunci pe contul 231 urmand ca la finalizarea constructiei sa treceti suma pe 212. Daca se face o investite, ma gandesc ca mai aveti si alte sume pe 231, nu?
3028=371
231=3028
212=231
va multumesc mult!problema e in felul urmator:constructia si unele investitii au inceput de mai bine de un an.vanzarea de acum .eu nu stiu cum a introdus contabila aceste lucruri .aici suntem punct de lucru dar s-a infiintat alta firma.seful zice sa tin eu contabilitatea .sunt la 100km de ei ,alt judet, comunicare 0 dar sa faci!acum incepem de la 0 si nu am tinut contabilitate decat cea primara. stiu multe despre gestiune, casa,banca, furnizori,client,etc, dar nu am pus mana sa introduc eu.asa ca..acum voi face de nevoie .dar o sa mai pun intrebari.multumesc inca odata!
Buna ziua,
in cazul dumneavostra se procedeaza astfel:
-transferul materialelor din gestiunea marfurilor in cea de materie prima
301=371
- emiterea bonului de consum pentru materialele utilizate la investitia d-voastra
601=301
- inregistrarea veniturilor din productia de imobilizari (la nivelul costurilor inregisatrate)
231= 722
- la receptia finala a investitiei se realizeaza transferul din imobilizari corporale in curs in mijloace fixe
de ex.: 212=231