Buna ziua. Lucrez la o fabrica de pal, iar astazi 06-04-2011 am fost anuntata ca se restructureaza postul pe care-l ocup (referent contabilitate) incepand cu 11-04-2011, dar imi ofera un alt post in hala cu muncitorii necalificati. Care este termenul ca sa te anunte ca postul se restructureaza? Este legala decizia care s-a luat?
1. Angajatorul are dreptul sa desfiinteze oricand, orice post daca el considera ca aceasta este in folosul unitatii. O face pe banii lui si pe riscul lui.
2. Vi se poate oferi un alt post dar nu sunteti obligata sa-l acceptati.
3. In acest caz veti primi un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa care vi se va incta CIM cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Instiintarea privind restructurarea postului se face in scris si trebuie sa prevada in mod obligatoriu termenul de preaviz, care curge de la data primirii in scris a instiintarii sau deciziei. Asadar contractul dvs nu poate inceta in data de 11.04.2011, daca la asta ati facut referire.
Vedeti ce termen de preaviz este trecut in cim, care nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare (conform codului muncii). Avand in vedere ca ccmunn pe anul 2011 nu a fost semnat trebuie sa vedeti daca aveti contract colectiv la nivel de unitate sau de ramura si care este termenul de preaviz specificat de acestea (de regula este trecut un termen de 20 zile lucratoare).
Restructurare post
mariamt
Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Urgent
Luciana21
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pt. restructurare inafara de prev. CM art.65-72 si CCMUNN art78-82 mai trebuie sa studiez ceva...stiu despre o hatarare ... (vezi toată discuția)