Buna ziua!
Datorita crizei financiare am primit urmatoarea decizie:
“Decizia nr. 1235 din 10/02/2009
Fata de prevederile art. 65 alin. 1 di Codul Muncii – Legea 53/2003, ca urmare a dificultatilor economice ce presupun reorganizarea si restructurarea locurilor de munca ocupate la nivelul societatii,
In temeiul Legii nr. 31/1990, cu privire la societatile comerciale, reprezentantul legal al SC... emite urmatoarea
Decizie
Art.1. Incepand cu data de 11.03.2009, se restructureaza postul de sofer ocupat de ..., dupa efectuarea preavizului de 20 de zile lucratoare.
Art.2. Prevederile prezentei decizii vor fi aduse la indeplinire de conducerea societatii.
Data si semnatura salariatului: 10/02/2009.”
La aceasta decizie am urmatoarele intrebari:
1) Preavizul de 20 de zile cand se desfasoara, intre 10/02/2009 - 11/03/2009 sau dupa 11/03/2009?
2) Societatea cu domeniul distributie produse electrice este obligata sa-mi plateasca salarii compensatorii?
3) Daca lucrez 10 zile cu norma intreaga din preavizul de 20 zile, celelalte 10 zile am dreptul sa-mi caut un alt loc de munca, si daca da, trebuie sa fac cerere scrisa pentru aceasta sau pot ramane sa-mi caut loc de munca cu instintarea verbala a societati?
Va multumesc anticipat!
1. Preavizul se deruleaza in perioada 11 februarie - 10 martie 2009. In cazul in care sunteti sau intrati in concediu medical in acest interval, perioada de preaviz se prelungeste corespunzator numarului zilelor de CM.
2.Salariile compensatorii se acorda in functie de clauzele prevazute in Contractul colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu este prevazuta o suma mai mare, aveti dreptul la cel putin un salariu compensatoriu, conform art 78 din Contractul colectiv de munca la nivel national. Pentru a-l obtine este bine sa faceti si o cerere in acest sens.
3.In perioada de preaviz aveti dreptul sa lucrati doar 4 ore zilnic fiind insa remunerat pt 8 ore. In cazul in care alegeti sa lucrati 10 zile cu 8 ore iar in celelalte 10 sa va cautati un loc de munca, ar fi suficienta o intelegere verbala cu conducerea unitatii avand in vedere ca in primele 10 zile efectuati orele necesare pt tot intervalul.
In Decizie trebuia specificat termenul legal si instanta unde poate fi contestata !!! De asemenea si faptul ca unitatea are/nu are posturi vacante conform pregatirii dumneavoastra.
pana sa se emita decizia, trebuia sa fiti notificat atat dvs, itm-ul ,cat si agentia nationala de ocupare a fortei de munca, olus sa vi se aduca la cunostinta daca societatea poate sau nu sa va ofere un alt loc de munca
pana sa se emita decizia, trebuia sa fiti notificat atat dvs, itm-ul ,cat si agentia nationala de ocupare a fortei de munca, olus sa vi se aduca la cunostinta daca societatea poate sau nu sa va ofere un alt loc de munca
:hm:
In ce articole din Codul muncii se prevad aceste obligatii ale angajatorului in cazul concedierilor individuale?
Buna seara!
Daca in contractul individual de munca la nivel de unitate nu este prevazut a se acorda salarii compensatorii, pot beneficia de acestea?
In societatea la care mi-a fost restructurat postul nu am decat 5 luni si jumatate; atunci in situatia de fata mai am dreptul la salarii compensatorii?
Dreptul la salariul compensatoriu este prevazut de CCMUNN si se acorda in cazul concedierii pe moriv ce nu tin de persoana salariatului si nu depinde de vechimea in unitatea respectiva. Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Concediere
dutzu
buna ziua!
am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)