avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum imi ridic interdictia de a parasi tara?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum imi ridic interdictia de a parasi tara?

fratele meu sa eliberat din penitenciar acum o saptamana si vreau sa vina in vizita in italia la mn vreau sa stiu daca poate sa vina ?iar daca are interdictie vamala cum poate sa o ridice.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:27, 6 Aprilie 2011
nu exista interdictie vamala. daca s-a eliberat in urma executarii pedepsei, nu exista o interdictie a iesirii din tara.
aceasta interdictie este impusa doar ca masura preventiva si este folosita pina la incarcerarea condamnatului. apoi, interdictia este anulata.
Daca nu a iesit ca urmare a arestului preventiv din timpul urmaririi penale sau pe timpul judecatii, ci ca urmare a ispasirii pedepsei si nu este cercetat in alt dosar in care are aceasta restrictie, atunci poate iesi linistit din tara.
Fratele dvs. s-a liberat din detentie ca urmare a executarii unei pedepse sau era in arest preventiv ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest preventiv oana15 oana15 fratele meu a fost in arest preventiv la ipj de care apartinem, ieri a fost trimis in judecata si i sa prelungit arestul preventiv, as dori sa stiu daca el ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv timea82 timea82 Buna seara , as avea nevoie de niste informatii . Am aflat ca un vechi prieten este in arest preventiv de vreo 3-4 luni , nu stiu cum sa iau legatura cu el nu ... (vezi toată discuția)
Prescriptie tariq tariq buna ziua daca un condamnat la trei ani cu pedeapsa inchisori a executat jumatatea din pedeapsa,se tine cont ca executat cel jumatate si se prescrie 5 ani + ... (vezi toată discuția)