avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptie

buna ziua
daca un condamnat la trei ani cu pedeapsa inchisori a executat jumatatea din pedeapsa,se tine cont ca executat cel jumatate si se prescrie 5 ani + jumatatea ?sau 5 ani plus intreaga pedeapsa ?
am vrut sa intreb se socoteste pedeapsa executate??? va retin ca am fost eliberat dupa ce am executat jumatate din pedeapsa si pe urma am plecat din tara iar pedeapsa aramas definitiva la 3/11/2004 cu executarea restul pedepsei in regim de detentie.....am avut acelas intrebare si toate raspunsurile nu au fost clare find eu stiu termen de prescriptie este 5 ani +durata pedeapsa care nu depesesc 15 ani
va multumesc
Cel mai recent răspuns: tariq , utilizator 04:10, 11 Iulie 2011
Teremenul este de 5 ani plus durata pedepsei aplicate, adica acea pedeapsa care v-a fost aplicata in 2004.Ceea ce ati executat n-ar trebui sa mai intre in calcul ..
Sa inteleg ca ceea ce ati executat , a fost ca urmare a unei pedepse suspendate conditionat, ca v-a fost revocat beneficiul suspendarii si apoi s-a dispus incarcerarea dvs.printr-o noua hotarare? Iar dvs. v-ati sustras? Daca este asa, si daca nu v-ati fi sustras, ceea ce deja executaserati, se scadea din durata detentiei, si ati fi executat doar restul de pedeapsa.
Da,pedeapsa executata se deduce din restul de pedeapsa neexecutat.Veti avea insa probleme la liberarea conditionata datorita sustragerii de la executarea pedepsei...
E f posibil sa executati toata pedeapsa care a mai ramas de executat...
multumesc pentru raspuns
dar eu am iesit din penitenciar si atunci dupa ce am iesit amurit tatal meu si sunt cetetean straiini am plecat in tara mea si am certificat de deces lui tatal meu deci decizia afost loata fara mine in lipsa ce sa fac acum vreau sa vin in tata si am cu mine sotia romanca si avem trei copii minori si aici in siria ieste stare de violenta
si in irak este razboi
in dosar amai fost cu mine cineva el la definitiva aramas tot cu suspendare numai eu am ramas cu executare
cauza afost la art.215 cp
E posibil sa aveti dreptul la rejudecare dupa extradare...dar trebuie vazut dosarul.
Nu am inteles daca erati in faza de urmarire penala sau in faza de judecata.
Stiu pe ce temei legal ati iesit dar fara a se stii anumite detalii e greu de spus.
In ce an ati fost pus in libertate?
Ati iesit inainte de modificarea Constitutiei cu perioada maxima de 6 luni pe arest predventiv?
multumesc pentru raspuns

am fost arestat preventiv la IGP DCP pe data de 11/03/2003 dupa 30 de zile am fost trimis in judecata dar am stat in arest timp de 8 luni dupa ce am fost transferat la penitenciarul rahova....acolo am mai stat 6 luni (toate perioada de un ani si 2 luni am fost in faza de judecata)...pe data de 18/05/2004 am fost eliberat la prima pronuntarea....in iunie 2004 amurit tatal meu si am fost nevoit sa parasesc tara dar am plecat legal din tara cu viza de iesire de la pasapoarte ...
definitiva am primit-o in timp ce am fost plecat in 03/11/2004
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
tariq, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resrictie tariq tariq buna ziua cand se prescrie o pedeapsa in caz daca condamnatul a executat jumatata din pedeapsa ? am fost condamnat la trei ani si am fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Rescriptie art 215 cp tariq tariq buna ziua ....pana acum nu am primit raspuns clar.. parti civile sunt in alte tara..adica nu sunt romani...fapta afost savarsite in romania inseleciunea ... (vezi toată discuția)
Prescriptie la termen tariq tariq buna ziua daca un condamnat la trei ani cu pedeapsa inchisori a executat jumatatea din pedeapsa,se tine cont ca executat cel jumatate si se prescrie 5 ani + ... (vezi toată discuția)