avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptie la termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptie la termen

buna ziua
daca un condamnat la trei ani cu pedeapsa inchisori a executat jumatatea din pedeapsa,se tine cont ca executat cel jumatate si se prescrie 5 ani + jumatatea ?sau 5 ani plus intreaga pedeapsa ?
am vrut sa intreb se socoteste pedeapsa executate??? va retin ca am fost eliberat dupa ce am executat jumatate din pedeapsa si pe urma am plecat din tara iar pedeapsa aramas definitiva la 3/11/2004 cu executarea restul pedepsei in regim de detentie.....am avut acelas intrebare si toate raspunsurile nu au fost clare find eu stiu termen de prescriptie este 5 ani +durata pedeapsa care nu depesesc 15 ani
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:53, 10 Iulie 2011
Nu cred ca la prescriptie va referiti ... inteleg ca ati executat deja 1/2 din pedeapsa aplicata si ati fost eliberat, caz in care probabil aveti in vedere termenul de reabilitare (care este de 4 ani + 1/2 din pedeapsa aplicata de 3 ani, deci 1an jumatate, caz in care termenul de reabilitare ar fi de 5 ani jumatate).
Oricum intrebarea d-voastra e destul de neclara si ca atare si raspunsurile primite au fost in consecinta.
Inteleg ca ati fost pus in libertate dupa executarea a 1/2 din pedeapsa aplicata. Mai aveti un rest de executat?
Nu conteaza cat ati executat din pedeapsa.
Termenul este acelasi.Se are in vedere pedeapsa aplicata si nu restul d pedeapsa ramas de executat.
Ar trebui sa platiti un avocat pentru a se interesa daca nu cumva s-a intrerupt si termenul de prescriptie a executarii pedepsei.
mersi pentru raspuns
eu dupa ce am executat 1/2 din pedeapsa a sa fac si m fost eliberat din penitenciar dupa prununtarea de la tribunal care spune ca am primit 3 ani cu suspendarea considera ca pedeapsa care am facut-o este suficienta
dar la apel parchet afacut recurs si apelul admis recursul facut de parchet ca trebuie sa ma intorc in penitenciar sa execut restul pedepsei iar eu am fost plecat si sunt afara tari
ce sa fac si cum se mearga treburile adica cat seansa mai am ?
Ati gresit ca ati plecat din tara.
Nu imi dau seama daca se mai poate face ceva...
La o prima vedere nu aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie tariq tariq buna ziua daca un condamnat la trei ani cu pedeapsa inchisori a executat jumatatea din pedeapsa,se tine cont ca executat cel jumatate si se prescrie 5 ani + ... (vezi toată discuția)
Termen de reabilitate tariq tariq daca o persoana a executat o jumatate din pedeapsa si afost eliberat conditional pedeapsa date este trei ani...intreb daca scade de la termen perioada care am ... (vezi toată discuția)
Rescriptie art 215 cp tariq tariq buna ziua ....pana acum nu am primit raspuns clar.. parti civile sunt in alte tara..adica nu sunt romani...fapta afost savarsite in romania inseleciunea ... (vezi toată discuția)