avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rescriptie art 215 cp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rescriptie art 215 cp

buna ziua ....pana acum nu am primit raspuns clar..
parti civile sunt in alte tara..adica nu sunt romani...fapta afost savarsite in romania inseleciunea licitati pe internet...
arestat la data de 12/03/2003 am stat in arest un an si 2 luni la prima instanta am fost condamnat la 3 ani cu suspendare si am fost eliberat la data de 18/05/2004.. si de atunci am plecat din tara iar parchetul afacut recurs prin care afost admis de CAB pentru ca am parasit tara nerespectare conditi date de tribunal....decizia definitiva afost la CSJ la data de 03/11/2004 ca trebuie se execut restul pedepsei de un ani si 10 luni care aramas din cele trei ani date de tribunal.
acum vreau sa stiu la ce data exact pot sa intru in tara?sunt cetetean straiin casatorit cu o romanca si am trei copii
definitiva afost la 03/11/2004 pedeapsa 3 ani cu executare
scade din durata de rescriptie cele 1 an si 2 luni care am facut ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: tariq , utilizator 15:19, 26 Iunie 2011
Sustragerea de la executare, dupa inceperea executarii pedepsei, face sa curga un nou termen de prescriptie de la data sustragerii, deci la cei cinci se aduga pedepapsa de trei ani, termenul incepe sa curga de la emiterea mandatului de executare deci din luna decembrie 2004, deci fara consecinte inceputul lui 2013
termenul de prescriptie se intrerupe si in cazul in care statul roman emite un mandat european de arestare.
multumesc pentru raspuns
dar eu am executat un an si 2 luni din pedeapsa ...nu scade de la termen ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resrictie tariq tariq buna ziua cand se prescrie o pedeapsa in caz daca condamnatul a executat jumatata din pedeapsa ? am fost condamnat la trei ani si am fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Prescriptie tariq tariq buna ziua daca un condamnat la trei ani cu pedeapsa inchisori a executat jumatatea din pedeapsa,se tine cont ca executat cel jumatate si se prescrie 5 ani + ... (vezi toată discuția)
Termen de reabilitate tariq tariq daca o persoana a executat o jumatate din pedeapsa si afost eliberat conditional pedeapsa date este trei ani...intreb daca scade de la termen perioada care am ... (vezi toată discuția)