avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Buna ziua, firma la care lucrez are 21 de angajati, nu avem contract colectiv de munca la nivel de unitate, dar in cele din urma am gasit un CCM la nivel de ramura la care ne incadram, cel al celulozei si hartiei, dar nu stiu cum sa oficializez acest contract. Nu exista reprezentant al salariatilor ( nimeni nu doreste), asadar este corect daca listez contractul la nivel de ramura, atasez un tabel cu toti angajatii si sa-l semneze, precum ca l-au luat la cunostinta?
Astfel daca ne vine in control sa fim acoperiti. Sau va trebui sa-l inregistrez la ITM la fel cum se procedeaza cu cel la nivel de unitate?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: oana13n , utilizator 10:45, 8 Aprilie 2011
Procedura este simpla:
1. angajatorul trebuie sa initieze negociererea c.c.m la nivel de unitate, in acest sens va notofica sindicatul si/sau reprezentantii salariatilor
2. pe durata negocierii , partile pot cadea de comun acord sa aplice prevederile ccm la nivel de ramura.
3. Negocierea si discutiile purtate, inclusiv decizia finala trebuie consemnata intr-un proces-verbal semnat de toate partile.

Acest proces-verbal constituie dovada initierii negocierii si aplicarii prevederilor CCM la nivel de ramura .
Iar in situatia in care nu este reprezentant al salariatilor? Pot atasa un tabel nominal cu semnaturile tuturor angajatilor la procesul verbal? Iar acel proces verbal nu se mai inregistreaza niciunde?
Se poate atasa un tabel nominal cu semnaturile tuturor salariatilor , precum ca sunt de acord cu aplicarea acelui ccm ... PV nu se inregistreaza nicaieri.
Va multumesc pentru infromatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua.din cate inteleg este obligatorie initierea negocierii unui contract colectiv de munca in cadrul firmei, dar nu si incheierea lui. Prin urmare, putem ... (vezi toată discuția)
Ccm adrianabresug adrianabresug am dus CCM la fortele de munca si nu mi l-au primit sub pretextul ca unitatea este nominalizata intr-un nivel de ramura sau grup de angajatori in perioada ... (vezi toată discuția)