avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie major

Buna ,s-a dispus printr-o hotarare jud. pe calea dreptului comun,nu ordonanta ca sotul sa achite lunar pensie pt. sotie din pensia lui.C J. de Pensii a refuzat efectuarea propriri pensiei pe motiv ca hotararea nu este definitiva si irevocabila . Revin si arat ca hotararea este definitiva ,legalizata sotul nu a uzat de caile de atac.Sotii sunt in divort unde nu am solicitat pensie avand in vedere ca instanta s- apronuntat pt. pensie prtintr/o hot. ramasa definitiva pe calea dr. comun si nu prin ordonanta pr a fi vremelnica . Care considerati ca este procedura sau unde am gresit ?de ce CJP nu -i trimite pensia cand inainte de divort a trimis pt. o luna?Rog respectuos un raspuns de specialitate #-omultumesc #-o#-o
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 18:33, 7 Aprilie 2011
Trebuie sa aveti mentiunea cu stampila dreptunghiulara semnata de judecator.... pe sentinta ,definitiva si irevocabila....Daca o aveti...,ii dati in judecata pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti..,
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Serban Tanase, Consultant asigurari
Multumesc,lupalb13 ma gandesc ca CJP sa fi interpretat hotararea ca o consecinta a unei ordonante a unei masuri vremelnice urmand ca dupa divort sa fie o hot. def. insa pensie s/a judecat in dr. comun nu pe ordonanta .lucru judecat
Hotararea privind pensia de intretinere este executorie de drept,
dupa cum precizeaza art. 278 din codul de procedura civila:

Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorate din raporturile juridice de munca, precum si a sumelor cuvenite, potrivit legii, somerilor;
2. despagubiri pentru accidente de munca;
3. rente ori sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii, precum si pensii acordate in cadrul asigurarilor sociale;

Mergeti si spuneti desteptului de la Casa de pensii ca nu trebuie sa fie irevocabila ca sa fie executorie. La fel de inutila este si stampila de care va zice dl. LupAlb .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
ContSters199098, utilizator
Multumesc respectuos exbrom pt. timpul acordat neconditionat ,frumos gest
Instanta trebuia sa dispuna din oficiu infiintarea popririi asupra pensiei. Ca sa nu va mai bateti dv. capul cu cei de la Casa de Pensii, faceti mai bine o cerere catre instanta prin care solicitati infiintarea popririi asupra pensiei debitorului. Sa vedeti atunci daca cei de la Casa de Pensii vor refuza sa retina si sa va vireze banii pe motiv ca hotararea nu e definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara laurali laurali Buna seara, In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc trimise angajatorului pentru pensie de intretinere? Dobrin Brasov Dobrin Brasov Buna ziua! As vrea sa stiu ce acte trebuie sa trimit la firma sotului pt. plata pensiei de intretinere minor? si cine ar trebui sa trimita aceste acte : eu ... (vezi toată discuția)
Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)