avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperare pierdere societate comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperare pierdere societate comerciala

Buna ziua,
O societate care a inregistrat pierdere in ultimii 2 ani fiscali isi poate recupera datoria in anul fiscal in curs? Daca da, cum?
Mentionez ca la aceasta data societate are incasari si ar avea de unde sa-si recupereze pierderea fiscala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 21:01, 6 Aprilie 2011
Pierderea fiscala se recupereaza prin luarea ei in calcul la declararea impozitului pe profit. Aceasta recuperare nu are nicio legatura cu incasarile societatii Dvs.; profitul se determina pe baza veniturilor si a cheltuielilor, nu pe baza incasarilor si a platilor. De ex. puteti factura sume imense fara sa le incasati si aveti venituri impozabile sau puteti primi facturi (sa zicem pentru servicii) pe care sa nu le achitati si sa aveti cheltuieli.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre pierderea fiscala si pierderea contabila madalina1 madalina1 Buna, As vrea sa stiu care este diferenta dintrepierderea fiscala si pierderea contabila. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pierdere de recuperat ? cicinic cicinic Am urmatoarea situatie:2007-pierdere=1.200.000; 2008-pierdere=300.000;2009-profit =300.000;2010(1)-profit ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ani anteriori Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! As avea nevoie de un pic de ajutor. In 2008 am pierdere contabila si fiscala. In 2007 si 2006 am profit contabil reportat ( care este mai mic ... (vezi toată discuția)