avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRI

O vecina avea un baiat din prima casatorie(divort de primul sot) si o fata din a doua casatorie.
Primul sot foarte violent era, i-a promis ca daca el nu o omoara o va omori fiul lor.Primul sot a decedat iar vecina mea era terifiata ca fiul ei din prima casatorie o va omori. De aceea s-a hotarat sa faca testament fetei din a doua casatorie si sa-l excluda pe primul copil din casatoria anterioara. Al doilea sot a murit, nu a dezbatut succesiunea si de curand a murit si vecina. Stiind ca eu am beneficiat de sfaturile dvs, fiica din a doua casatorie, care are testament de la tatal ei si de la defuncta sa mama intreaba daca e obligata sa cedeze ceva fratelui sau vitreg, care nu poate deschide succesiune nestiind situatia posesiunilor mamei sale. Mentionez ca fiul din prima casatorie nu a ridicat mana la vecina mea(mama lui) nu s-a certat cu mama lui, de altfel locuieste in alta localitate .Fiica respectiva nu are posibilitatea sa va scrie ea neavand PC.Eu i-am promis ca-i voi arata raspunsurile dvs de specialitate. Ea a contactat deja un avocat care cica i-ar fi zis ca n-are probleme, dar vrea sa auda mai multe pareri.
Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 08:20, 17 Iunie 2008
Fratele vitreg din prima casatorie beneficiaza de o rezerva succesorala de 2/6 din averea defunctei mame. Acesta are dreptul de a cere reducerea liberalitatii facute prin testament sorei sale vitrege .
In cazul in care cei doi frati nu cad de acord cu privire la reductiunea testamentului in fata notarului public, fratele vitreg are dreptul sa ceara acest lucru pe cale judecatoreasca.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in instanta MaraMax MaraMax Buna ziua si multumiri pt raspuns, intrebarea mea ar fi- este posibila efectuarea succesiunii in instanta dupa ce unul din mostenitori cheama pe celalalt ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)