O vecina avea un baiat din prima casatorie(divort de primul sot) si o fata din a doua casatorie.
Primul sot foarte violent era, i-a promis ca daca el nu o omoara o va omori fiul lor.Primul sot a decedat iar vecina mea era terifiata ca fiul ei din prima casatorie o va omori. De aceea s-a hotarat sa faca testament fetei din a doua casatorie si sa-l excluda pe primul copil din casatoria anterioara. Al doilea sot a murit, nu a dezbatut succesiunea si de curand a murit si vecina. Stiind ca eu am beneficiat de sfaturile dvs, fiica din a doua casatorie, care are testament de la tatal ei si de la defuncta sa mama intreaba daca e obligata sa cedeze ceva fratelui sau vitreg, care nu poate deschide succesiune nestiind situatia posesiunilor mamei sale. Mentionez ca fiul din prima casatorie nu a ridicat mana la vecina mea(mama lui) nu s-a certat cu mama lui, de altfel locuieste in alta localitate .Fiica respectiva nu are posibilitatea sa va scrie ea neavand PC.Eu i-am promis ca-i voi arata raspunsurile dvs de specialitate. Ea a contactat deja un avocat care cica i-ar fi zis ca n-are probleme, dar vrea sa auda mai multe pareri.
Multumesc :)
Fratele vitreg din prima casatorie beneficiaza de o rezerva succesorala de 2/6 din averea defunctei mame. Acesta are dreptul de a cere reducerea liberalitatii facute prin testament sorei sale vitrege .
In cazul in care cei doi frati nu cad de acord cu privire la reductiunea testamentului in fata notarului public, fratele vitreg are dreptul sa ceara acest lucru pe cale judecatoreasca.