avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale atac inpotriva incheierii de respingere a cererii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale atac inpotriva incheierii de respingere a cererii de suspendare pe art 244 C.p.civ?

Buna ziua,
va supun atentiei o speta:
-In prima instanta se formuleaza o cerere de suspendare a judecatii in temeiul art 244 C p civ (suspendarea legala facultativa).
-Este respinsa prin incheiere.
In opinia mea, ea nu poate fi atacata decat odata cu fondul cu apel/ recurs functie de natura cauzei, fiind o incheiere care nu intrerupe cursul judecatii - art 299 alin 1 raportata la art 282 alin 2.
Termenul de exercitare al caii de atac este de 15 zile care curge de la comunicare daca legea nu dispune altfel
Gresesc?
Intrebare:
Care este calea de atac contra incheierii de respingere a cererii de suspendare a judecatii intemeiata pe art 244 C p civ si in ce termen poate fi exercitata ?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Avran Razvan - Cabinet Avocat, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:15, 6 Aprilie 2011
chiar dvs ati specificat ca calea de atac prevazuta de codul de procedura civila se poate face doar cand se ataca fondul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta refuza suspendarea adrianadamian09 adrianadamian09 Va supun atentiei urmatoarea speta: Sunt parata intr-un dosar si solicit instantei suspendarea judecatii in baza art. 244 al. 1. Instanta refuza ... (vezi toată discuția)
Cai de atac iuliamariana iuliamariana Am avut un dosar la tribunal cu urmatoarea solutie : \\"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta ... în contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)