avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Droguri

sall... aseara am avut o intamplare nefericita ... am ajuns pe la sectie si mau tinut maimutele alea acolo de la 1 pana la 7 dimineata .
Motivul pentru care am ajuns la sectie este ca au fost gasite 2 jointuri la noi in masina ! ,aceste jointuri proveneam de la un baiat care ma rugat sa i le vand [eu am presupus ca sunt etnobotanice,si nu am mai intrebat ce contin] bun am luat cele 3 jointuri , dupa care am cautat clienti ,am si gasit unul caruia i-am oferit un joint cu 25 lei / buc ! dupa ~10-15 minute ne trezim cu un mare jeep cu nr "MAI" parcat in fata noastra pe mijlocul soselei ... bun am oprit am aruncat cele 2 jointuri sub scaun etc. dupa un timp politisti ne-au scos afara din masina si ne-au perchezitionat.La noi nu au gasit nimic,dar in masina au gasit cele 2 jointuri.A chemat prin statie "limuzina" care ne-a condus pana la sectie ! ,acolo normal ca orice om am negat toti k nu sunt ale noastre nu stim de iele ,etc etc.Dupa un timp dak am observat ca nu ne da drumu am inceput sa sumnem care si ce fel de.[ca cele 3 tigari la-m luat de la un prieten care ma rugat sa le vand cu 25 / 30 lei //buc ! ,si am mai spus ca nu stiu ce contin acele jointuri dar am presupus ca sunt etnobotanice]
Dupa ce nea luat declarati,facut poze,luat amprente..etc ne-a dat drumul [asta a durat de la ora 1 pana la ora 7 dimineata] si ne-a spus sa ne prezentam luni [maine] la ora 10

Acum intrebarea mea , eu am 16 ani sunt minor ! ce poate sa imi faca ?
Varog frumos comentati doar cine se pricepe in domeniul asta
Multumesc.
am uitat sa specific ,cele 3 tigari erau facute din 0.50 g marijuana (dar eu am spus ca nu stiu si prin presupunere sunt etnobotanice)
daca imi face cazier sunt crios in cat timp pot sterge petele dupa iel
daca o veti tine pe negatie ca nu stiati nimic de ele nu va vad bine cu ce pedeapsa puteti lua. ati fost audiati toti? vi s-a asigurat apararea?
ai avut avocat? ti s-a spus ca ai dreptul la un avocat si tu ai refuzat?
ai 16 ani deci ai si raspundere penala ptr faptele tale.

urgenta nr.1 - angajeaza un avocat deoarece posesia si vinzarea de droguri se pedepseste cf legii 143/2000 cu inchisoare intre 3 si 15 ani.

in plus, am senzatia ca ai picat intr-o supraveghere deoarece prinderea voastra a fost rapida ceea ce poate da nastere la anumite "denunturi" facute de alti vinzatori care te vor face mai periculos decit esti doar ca sa obtina o reducere de pedeapsa.

un sfat gratuit - nu mai da declaratii decit in prezenta avocatului ales. si ai grija sa fie cineva care are experienta pe droguri si DIICOT altfel vei fi "mincat de viu".

pe de alta parte, nu incerca sa eviti ancheta si sa lipsesti de la citatiile primite din partea politiei sau parchetului. nu te va ajuta ci dimpotriva, ai riscul sa fii arestat preventiv.

cel mai important si URGENT - ANGAJEAZA UN AVOCAT :) asta ca sa nu uiti pina maine.

bafta,
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
Mihai Costache, Avocat
De ce dati declaratii fara sa fiti asistati?Era dreptul dvs. sa nu declarati nimic ,invocand dreptul la tacere.Poate ca ati avut un pasager in masina si poate le-a lasat el... Fura aia pe care poporul i-a ales miliarde si voi o sa aveti cazier pentru o jumatate de gram de droguri.....
99 cp.
minorul care a implinit 16 ani raspunde penal
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
[eu am presupus ca sunt etnobotanice,si nu am mai intrebat ce contin] bun am luat cele 3 jointuri , dupa care am cautat clienti ,am si gasit unul caruia i-am oferit un joint cu 25 lei / buc ! dupa ~10-15 minute ne trezim cu un mare jeep cu nr "MAI" parcat in fata noastra pe mijlocul soselei ... bun am oprit am aruncat cele 2 jointuri sub scaun etc.

Chiar credeti ca a tinut partea cu "am crezut ca erau etnobotanice"?
Un prim sfat ar fi sa relatati faptele asa cum s-au intamplat pt a va putea raspunde pt ca nu noi va judecam.
Vedeti dumneavoastra, daca ati relatat si la sectie asa cum ati relatat aici v-ati autoincriminat, dar aveti norocul ca orice declaratie facuta va fi lovita de nulitate deoarece sunteti minor si nu ati fost asistat de avocat.
Nu putem stii ce se va inampla fiind vorba despre 0.5 grame dar va puteti alege cu un dosar penal, mai ales ca ati spus ca intantionati sa le vindeti, pt consum propriu scapati mai usor.
Next time, AVOCAT-URGENT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prinsi cu marijuana robert8999 robert8999 Am fost 8 persoane prinse in parc cu aprox 35 g de marijuana de catre politia locala sector 4 de unde am fost dusi la sectia de politie iar apoi la antidrog ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de etnobotanice. ce se poate întâmpla în continuare? ContSters496500 ContSters496500 Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si ... (vezi toată discuția)
Drogurile altor persoane in masina mea oreo97 oreo97 Buna ziua! Acum doua seri am plecat impreuna cu cativa prieteni intr-un club din bucuresti cu masina personala. Unul dintre ei avea asupra lui cateva grame de ... (vezi toată discuția)