avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare teren,fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare teren,fara titlu de proprietate

Soacra mea a detinut un teren extravilan pentru care nu a primuit titlu de proprietate doar o adeverinta de la Primarie prin care se atesta ca detine acel teren.In anul 2003,soacra mea a mandatat un cetatean italian,care la rindul lui a imputernicit un cetatean roman sa vinda acest teren.Soacra mea a murit in anul 2006 si in continuare sotul meu a platit impozit pe acest pamint in fiecare an, nestiind ce a facut soacra.Succesiunea dupa soacra s-a facut ptr.alt teren unde a existat titlu de proprietate,urmind sa se faca si dupa acest teren cind primea titlul de proprietate.In acest an, dupa ce a platit impozitul ptr. acest teren a aflat ca defapt exista un mandatar si a vazut si o procura speciala,redactata la un notariat,a acestui mandatar, In cazul de fata, sotul meu ce drepturi mai are asupra acestui teren? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: braselton , utilizator 16:44, 7 Aprilie 2011
buna seara,
procura a fost folosita de mandatar in timpul cat a trait soacra dvs?
Odata decedata soacra, mandatul respectiv (procura) inceteaza a-si produce efrectele, daca nu a fost folosita in scopul in care a fost data (daca mandatarul nu a vandut terenul soacrei, in baza respectivei procuri, pana la decesul acesteia, nu o mai poate face, mandatul incetand prin decesul soacrei dvs.). Asa ca...sotul dvs. are toate drepturile, daca terenul respectiv nu a fost instrainat in timpul vietii soacrei dvs.
Nu am reusit sa aflu daca mandatarul a intrat de fapt in posesia terenului in perioada cit a trait soacra mea,nefiind titlu de proprietate este posibil doar pe baza adeverintei de la Primarie?
Da, se puteau face vanzari si in baza adeverintei de la primarie (pana acum cativa ani)...Cine figureaza la fisc cu terenul respectiv? Inca nu s-a eliberat titlul de proprietate?
Art. 1557 din Codul civil: "este valid aceea ce face mandatarul in numele mandantului, atat timp cat nu cunoaste moartea lui, sau existenta uneia din cauzele ce desfiinteaza mandatul".

Eu as merge pe alta varianta:
Art. 1542: "Mandatarul este raspunzator pentru acela pe care a substituit in gestiunea sa, cand nu i s-a conces facultatea de a-si substitui pe cineva".

... Asta daca vanzarea s-a facut prin cetateanul roman, mandatat la randul sau, si nu direct de cetateanul italian.

Alte discuții în legătură

Mostenire teren agricol tudorane tudorane Buna ziua, Bunicul meu a avut 30 ha teren arabil. La 62 ani a decedat. El a avut 2 fete.Bunica a decedat,precum si o fiica.Nu s-a facut dezbaterea masei ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are Otilia Elena Otilia Elena SocruL meu a achizitionat un apartament cu soacra mea cu care a trait in cocubinaj timp de 40 de anir dar cum el avea alte propietati si pe timpul comunismului ... (vezi toată discuția)
Fond funciar popcorneliu4@yahoo.com popcorneliu4@yahoo.com Sotia mea a fost singura la parinti.In anul 1970 moare tatalei.In urma succesiunii ramine mostenitoare pe 3/8 dintr-o casa cu 6 camere,un grajd cu 2 camere, o ... (vezi toată discuția)