avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire teren agricol

Buna ziua,
Bunicul meu a avut 30 ha teren arabil. La 62 ani a decedat. El a avut 2 fete.Bunica a decedat,precum si o fiica.Nu s-a facut dezbaterea masei succesorale.
Mai traieste mama mea ,sotul surorii decedate ,iar fiul surorii a decedat si el,neavand mostenitori.
Mama a mostenit un teren de 10 ha(cu certificat de mostenitor in baza Legii 18),teren pe care l-a arendat si apoi l-a vandut.
In anul 2007,mama mea impreuna cu cumnatul ei, au incheiat o Procura Speciala prin care mandatau pe o persoana sa ii reprezinte la organele competente pentru a face toate demersurile necesare in vederea atribuirii si punerii in posesie asupra terenului arabil de 10 ha, situat in extravilanul comunei Z.In urma emiterii titlului de proprietate mandatarul este imputernicit sa vanda firmei....terenul respectiv.In procura nu se specifica valoarea terenului in cauza. Tot in procura se prevede ca sunt de acord sa se introduca clauza penala in antecontractul de v-c,ca in cazul in care vor revoca procura,cumparatorul sa primeasca de la mandanti de cinci ori suma care o va achita cu titlu de avans sau integral.In cazul in care mandatarul nu poate obtine titlul de proprietate,atunci acesta este imputernicit sa cesioneze firmei .....dreptul de creanta asupra despagubirilor privind terenul de 10 ha, asupra caruia cetateanului H i s-a reconstituit dreptul de proprietate conform adeverintei....,eliberata de primaria comunei....
Va rog sa-mi raspundeti daca:
1. este legal cum s-a procedat si daca mama, care este in viata, poate revoca aceasta procura si daca poate primi despagubiri sau terenul in fizic.
2. Cat teren ii revine mamei mele ca mostenire din partea tatalui ei?
3. Cumnatul mamei mele are vreun drept avand in vedere ca a primit si o donatie de 10 ha pe timpul cand traia bunicul?

Cu mult respect!

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune teren extravilan. Am si eu o problema cu o succesiune si v-as ruga mult de tot daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns. Exista un titlu de proprietate ( 10 ha teren ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
3 succesiuni , un mostenitor adinarusu adinarusu buna ziua! Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii). Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si ... (vezi toată discuția)