avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi s-a spus ca nu mi se da salariu luna decat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi s-a spus ca nu mi se da salariu luna decat conditionat

Buna ziua!
Sunt gestionar la o firma cu vanzari de oridinul miliardelor pe luna. In urma unui inventar de acum 6 luni a reiesit o lipsa in gestiune destul de mare. Am continuat sa muncesc in cadrul aceleiasi firme si patronul a continuat sa ma platesca luna de luna. Luna aceasta patronul a refuzat sa-mi mai dea banii pe motiv ca eu ii datorez bani. Si ca nu imi da salariu pana nu semnez un act prin care sa ma angajez ca-i aduc banii in decurs de o luna-doua maxim. Stiu ca e ilegal sa faca acest lucru fara o hotarare judecatoreasca. Dar ce pot face in aceasta situatie? Am inteles ca as putea depune o cerere prin care sa cer sa mi se acorde drepturile salariale pe perioada in care am lucrat (poate puteti sa-mi spuneti si care este articolul de lege care imi da acest drept). Si unde anume as putea sa depun aceasta cerere? Mi-e teama ca daca o inmanez patronului o sa refuze sa o primeasca.
Va rog sa ma ajuntati cu un sfat!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: myyxalanx , utilizator 20:30, 16 Iunie 2008
Vedeti LEGEA Nr. 22/18.11.1969. privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si. raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor organizatiilor ...
www.itmbt.quatt.ro/l22_1969.htm - 30k -
si contracul de munca ce clauze are.
Conform cm sunt direct raspunzator pt daunele marfurilor respectiv lipsurile din gestiune. Garantii nu mi s-au cerut absolut deloc.
Ce pot face ca sa-mi cer salariul. Nu mi se pare corect sa-mi opreasca salariu fara nici o hotarare judecatoreasca sau fara nici un act care sa-i dea acest drept.
Eu stiu ca nu vi se pare corect dar ati spus ca in CIM este stipulat ca sunteti direct raspunzator pt daunele marfurilor respectiv lipsurile din gestiune. Cum justificati lipsa si cine doriti sa o plateasca???................EU???
1. In cim nu poate exista o asemenea clauza. :-/
2. Sesizarea o puteti depune la ITM in a carui raza teritoriala isi are sediul social angajatorul dvs.
Multumesc frumos pt raspuns domnule Bucuroiu. Aveti dreptate, acea clauza face parte din fisa postului si nu din cim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea gestionarului unombun unombun sunt in urmatoarea situatie:lucrez intr-un magazin de retail,angajat ca lucrator comercial \\\"asistent-vanzari gestionar\\\" (gestiune colectiva);problema ... (vezi toată discuția)
Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)
Lipsuri in gestiune robertsega32 robertsega32 In cazul in care s-a constatat lipsuri in gestiunea unui gestionar, fata de care s-a oprit garantie, cum se procedeaza? e suficienta o decizie prin care i se ... (vezi toată discuția)