avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsuri in gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsuri in gestiune

In cazul in care s-a constatat lipsuri in gestiunea unui gestionar, fata de care s-a oprit garantie, cum se procedeaza? e suficienta o decizie prin care i se opreste din garantie si salariu, daca garantie nu acopera tot prejudiciul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 13 Aprilie 2011
Problema e ca gestionarul nu a semnat angajamentul de plata, iar garanta nu acopera toata lipsa. II pot face retineri din salariu, sau trebuie sa il dau in judecata? Multumesc.
Nu i se poate retine din salariu unui salarat pe baza unui angajament de plata. Acesta nu constituie titlu executoriu.

Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii retinute gestionarilor - acoperire minusuri in gestiune mirustefi mirustefi Buna ziua, as dori sa stiu va rog, in situatia in care se retine garantia de 10 % pentru gestionari si se descopera minusuri in gestiune, acestea pot fi ... (vezi toată discuția)
Raspundere gestionar girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Gestionar angajat de 2 luni la societate , fara garantie(urma sa se faca) a depus cerere de demisie. In urma inventarului efectuat s-au constatat lipsuri in ... (vezi toată discuția)
Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)