avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediu medical

Va rog o lamurire pentru urmatoarea situatie :
- angajatorul , sef institutie publica (primar) refuza plata concediului medical pt.un angajat.In ce conditii legale poate dispune neluarea in consideratie a concediului medical ? poate fi pontat nemotivat in urma neacceptarii concediului medical ? Care sunt caile de atac ale salariatului ?
Cel mai recent răspuns: annnutza , utilizator 18:49, 16 Septembrie 2009
Potrivit art.47 alin.2 lit.a din OUG nr.158/2005, constituie contraventie refuzul nejustificat de plata a indemnizatiilor. Aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele de control ale CNAS si ale caselor de asigurari de sanatate.

In acest sens, depuneti o sesizare la CNAS sau la Casa judeteana de asigurari de sanatate de care apartineti.
Buna ziua! In momentul de fata ma confrunt cu o situatie asemanatoare.acum ma aflu in concediu pentru cresterea copilului dar inainte am fost in concediul medical-risc maternal si apoi pentru sarcina si lauzie iar angajatorul meu refuza sa imi plateasca acea perioada pe motiv ca nu a depus inca concediile medicale (are datorii neplatite si nu poate primii certificat de atestare fiscala).legal, ce as putea face sa imi recuperez banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprimirea concediului medical Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Am avut 2 saptamani de concediu medical de pe 6 februarie pana pe 19 februarie. Azi m-am prezentat la serviciu si dupa terminarea programului ... (vezi toată discuția)
Refuz la plata concediului medical ValcuMirela ValcuMirela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca seful meu de trei luni refuza sa-mi plateasca concediul medical de care beneficiez pentru fetita mea de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal/prenatal PopescuAdela PopescuAdela Buna ziua, cum sa procedez cu firma la care am lucrat deoarece nu mi-a platit banii aferenti concediului de risc maternal , de maternitate si cel de lauzie ? ... (vezi toată discuția)