avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata + Dovezi aflate in afara UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata + Dovezi aflate in afara UE

Buna seara,
As avea va rog urmatoarea problema/intrebari:

As vrea sa imi dau angajatorul in judecata pentru neplata orelor suplimentare.
O parte din dovada orelor suplimentare poate fi dovedita si prin orele la care au fost trimise mail urile si anumite rapoarte interne ce sunt tinute pe niste servere din afara UE.
In contractul individual de munca, am semnat ca toate informatiile stocate/trimise pe/de pe echipamantele societatii sunt proprietatea ei si nu mai pot folosi de ele decat cu acceptul ei [...] utilizarea lor fara acceptul explicit reprezinta un furt,etc. etc...
In instanta, instanta va solicita acele email uri firmei, deoarece este un conflict de munca.
Firma va spune : "am pierdut mail urile". Eu, cu toate ca le am pe CD uri, nu pot sa le prezint instantei deoarece pot fi acuzat de furt.

Avand in vedere ca serverele sunt in afara UE, nu va fi posibila o expertiza a serverelor de mail.

Intrebari:
1. Ce pot face in situatia data pentru a prezenta ca dovada acele mail uri trimise la ore tarzii.
2. Presupunand ca firma va castiga in devafoarea mea, ce sanse sunt ca instanta sa decida neplata cheltuielilor de judecata de catre mine catre Firma?
Cel mai recent răspuns: ContSters173568 , utilizator 12:32, 9 Aprilie 2011
Eu vad rezolvarea problemei astfel:
1-actionati firma in judecata pentru neplata orelor suplimentare
-in actiune, ca capitolul probe afirmati ca dovada orelor suplimentare lucrate se afla pe e-mail-urile trimise la anumite ore si a anumite rapoarte interne, aflate pe servere dinn afara UE
-solicitati prezentarea lor de catre parata
-solicitati ca probe inscrisuri si interogatoriul paratei (depuneti in copie si contratul individual de munca)
-parata probabil ca va preciza in intampinare ca nu mai are e-mal-urile, ca le-a pierdut
-treceti, alaturi de altele, doua intrebari referitoare la e-mail-uri si acele rapoarte si in interogatoriu sub forma:
1-"recunoasteti ca au fost trimise e-mail-uri referitoare la...catre...la orele...si ca ele sunt stocate..."
2-"recunoasteti ca rapoartele privind...au fost transmise ...si ca ele sunt stocate ..."
-parata va raspunde la ele, probabil ca si in intampinare
-daca situatia va fi aceasta, invocati art.174 din Codul de procedura civila: "Daca partea refuza sa raspunda la interogatoriul care s-a propus in dovedirea detinerii sau existentei inscrisului, daca reiese din dovezile administrate ca l-a ascuns sau l-a distrus sau daca, dupa ce s-a dovedit detinerea inscrisului, nu-l infatiseaza la cererea instantei, aceasta va putea socoti ca dovedite pretentiile partii care a cerut infatisarea, cu privire la cuprinsul acelui inscris"
- dupa toate cele de mai sus, daca parata insista in a sustine ca nu mai are e-mail-urile, puttei sa solicitati instantei sa ceara paratei sa-si dea acordul ca dovezile sa fie prezentate de dvs., invocand articolul din cim care prevede ca nu va puteti folosi de ele, decat cu acordul ei
2-in cazul in care firma ar castiga, nu exista nicio sansa ca instanta sa nu dispuna plata cheltuielilor de judecata de catre dvs.
In primul rand multumesc mult pentru raspuns!

Daca sunteti amabila, as avea o mica nelamurire/completare la aceste ultime 2 puncte:

1. "[...]daca reiese din dovezile administrate ca l-a ascuns sau l-a distrus sau daca, dupa ce s-a dovedit detinerea inscrisului, nu-l infatiseaza la cererea instantei, [...]"
Cum as putea sa fac asta??? Toate mail urile se pot sterge fara absolut nicio urma. Nici macar operatiunea de stergere nu se salveaza undeva.

2. Voi cere instantei sa prezint aceste mail-uri, dar ele apar ca si un inscris banal printate pe o foaie, in care eu pot modifica destinatarul , ora trimiterii etc,...

Cred ca toata solutia sta in intrebarea de la punctul 1....

Multumesc!
Si pana la urma, nu angajatorul ar trebui sa prezinte dovezile? - fiind conflict de munca
Si in momentul in care eu afirm ceva si el nu poate dovedi, nu este luat ca adevarat ceea ce afirm eu?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura luarii interogatoriului mototo mototo Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt reclamant in contencios-anulare decizie concediere. Am inteles multumita ca martor nu pot fi. In acest caz,pot fi ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri importante la dosar cum procedez leusan leusan In intimpinare pot sa fac mentiune de inscrisurile depuse ca proba si sa solicit ca acestea sa nu insoteasca cererea de intimpinare , reclamanta putind sa ... (vezi toată discuția)
Primarul refuza sa dea relatii la cererea instantei, raspunzând ca nu exista documentul la primarie ionfliundra ionfliundra Am solicitat procesele verbale de punere in posesie pentru doua suprafete de teren care se suprapun si primarul a raspuns ca nu exista la primarie!Ce pot face ... (vezi toată discuția)