În situaţia în care în cuprinsul contestaţiei formulatã de dumneavoastrã împotriva deciziei de concediere aţi facut vorbire de un document de circulaţie internã a societãţii la care aţi lucrat, şi pe care urmeazã sã îl depuneţi în faţa instanţei de judecatã, la urmãtorul termen de judecatã, este normal ca societatea sã vã întrebe în faţa instanţei cum aţi ajuns în posesia acestuia, în condiţiile în care probabil nu aţi fi avut acces la astfel de date, pe perioada cât aţi fost salariat.
Potrivit art.173 C.proc.civ.”Instanţa va respinge cererea de înfãţişare a înscrisului, în întregime sau in parte, în cazurile: 1. când cuprinsul înscrisului priveşte chestiuni cu totul personale; 2. cand infatisarea inscrisului ar incalca indatorirea de a pastra secretul; 3. cand infatisarea ar atrage urmarirea penala impotriva partii sau a unei alte persoane, ori ar expune-o dispretului public”.
Potrivit art.174 C.proc.civ. “Daca partea refuza sa raspunda la interogatoriul ce s-a propus in dovedirea detinerii sau existentei inscrisului, daca reiese din dovezile administrate ca l-a ascuns sau l-a distrus sau daca, dupa ce s-a dovedit detinerea inscrisului, nu-l infatiseaza la cererea instantei, aceasta va putea socoti ca dovedite pretentiile partii care a cerut infatisarea, cu privire la cuprinsul acelui inscris”.
Potrivit Art. 219 C.proc.civ. “Cel chemat va fi intrebat de catre presedinte asupra fiecarui fapt in parte. Cu incuviintarea presedintelui, fiecare dintre judecatori, procurorul, precum si partea potrivnica pot pune de-a dreptul intrebari celui chemat la interogatoriu. Partea nu are voie sa citeasca un raspuns scris de mai inainte. Ea se poate folosi insa de insemnari, cu incuviintarea presedintelui, dar numai cu privire la cifre sau denumiri. Daca partea declara ca pentru a raspunde trebuie sa cerceteze inscrisuri, se va putea fixa un nou termen pentru interogatoriu”.
Potrivit Art. 221 C.proc.civ. “Raspunsurile la interogatoriu vor fi trecute pe aceeasi foaie cu intrebarile. Interogatoriul va fi semnat pe fiecare pagina de presedinte, grefier, de cel care l-a propus, precum si de partea care a raspuns dupa ce a luat cunostinta de cuprins. Tot astfel vor fi semnate adaugirile, stersaturile sau schimbarile aduse, sub pedeapsa de a nu fi tinute in seama. Daca partile nu voiesc sau nu pot sa semneze, se va face aratare in josul interogatoriului.”
Potrivit Art. 225 C.proc.civ. “Daca partea, fara motive temeinice, refuza sa raspunda la interogatoriu sau nu se infatiseaza, instanta poate socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina”.