avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul se aplica si asupra creditelor facute in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul se aplica si asupra creditelor facute in timpul casatoriei?

Buna ziua,

Cat timp am fost casatoriti, eu am facut mai multe credite, pe numele meu
Sotul meu avea aparatmentul cumparat inainte de casatorie cu credit ipotecar, iar eu am facut un credit de 12000 euro si a doua zi el a achitat apartamentul,
De 1 an nu am mai platit ratele la creditul meu din motive lesne de inteles, ma intereseaza daca se impart si datoriile la partaj

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters200238 , utilizator 08:38, 7 Aprilie 2011
da, aveti un drept de creanta asupra ap de 12000 plus jumatate din ce ati mai investit in casa si veti imparti si bunuri comune daca sunt.
Aveti de plata la partaj jumatate din 12000E,atentie...,la redactarea hotarari...,altfel banca va va obliga sa platiti toata suma conf. contractului..,
din pacate apartamentul a fost ipotecat ulterior in favoarea unei alte banci, intr-un contract de credit pentru societatea sotului, care in momentul de fata este in peocedura de insolventa
Apartamentul a fost executat de catre banca, ca si garantie adusa de societate la obtinerea creditului respectiv
Deci apartamentul s-a dus si eu am ramas cu creditul....

Vreo solutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)
Partaj credit refinantat -urgenta cardamisa cardamisa m-am casatorit in mai 2001 si in oct 2001 am avut un copil. In 2003 am luat un credit ipotecar pe 15 ani de la banca unde eram angajata . in sept 2006 am ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)