avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Sindicat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Sindicat

Buna ziua,

Salariatii s-au constituit intr-un sindicat; stiu ca se tine contabilitate in partida dubla.
In situatia in care singurele venituri vor fi cele din cotizatiile membrilor si singurele cheltuieli vor fi cateva cheltuieli de protocol (agende de Paste de ex) si niste ajutoare umanitare/ sociale pt un membru aflat in dificultate, sindicatul are vreo obligatie de plata catre buget?
Eu cred ca nu, fiindca nu desfasuram activitate economica. Pur si simplu, noi cotizam si, de comun acord, facem niste cheltuieli.
Am depus si in anii anteriori (si depunem si anul acesta) bilantul si... atat. Niciodata nu am platit ceva la stat, dar as vrea sa fiu sigura ca e corect.

Multumesc,
Teo
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:07, 9 Aprilie 2011
Este corect asa cum ati procedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate organizatii sindicale cristinamanu cristinamanu Buna ziua. Am o intrebare: o organizatie sindicala, care are ca venituri cotizatia membrilor, iar ca si cheltuieli, ajutoare acordate, pentru deces, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pentru asociatii culturale cseli cseli Buna ziua. Am infiintat o asociate culturala si vreau sa aflu unele lucruri despre contabilitate. Se depune anual bilantul la sfarsit de an e ok. Dar ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea ong in partida simpla conform omfp_3103_2017 anexa 2 tiberiu babet tiberiu babet Buna ziua. Vreau sa infiintez impreuna cu alte persoane o asociatie nonprofit cu personalitate juridica. Asociatia va fi in sprijinul jucatorilor de sah avand ... (vezi toată discuția)