Sunt un angajat roman in Afganistan si beneficiez de o asigurare de viata platita de angajator.In luna decembrie 2010 am suferit un accident de muca prin taierea cu un circular la mana .Am fost operat de urgenta la spitalul local dupa care am fost trimis in Germania pt investigatii si tratament..Dupa trei saptamani m-am intors in Afganistan unde am continuat recuperare prin fizioterapie la spitalul local ,fapt ce duce la recuperarea destul de buna a mainii(60-70 % posibil si mai mult, o sa vedem la sfarsitul tratamentului).As dori sa stiu in ce masura pot beneficia de asiguraea de viata si care sunt demersurile care trebuie sa le fac atat catre angajator cat si catre asigurator in vederea obtinerii acestora.Mentionez ca perioada de detasare aici se incheie peste cateva saptamani.
Raspunsurile le puteti gasi in conditiile de asigurare atasate la polita. Fiecare societate de asigurare are conditii proprii de asigurare si nu pot fi cunoscute in detaliu decat de cei asigurati. Asa ca cititi cu atentie conditiile din polita si excluderile cuprinse in acelasi document.
Angajatorul stie mai bine ceea ce a platit...,depinde de clauzele atasate,va recomand ,cand va intoarceti in Romania sa ma contactati si sa incheiati o asigurare de viata si asa veti sti cu siguranta ceea ce platiti...
Despre accidentul dumneavoastra sigur a luat la cunostinta angajatorul! Cheltuielile cu spitalizarea, in Germania si Afganistan banuiesc ca au fost asigurate in baza asigurarii! Oricum, ar fi bine sa cititi conditiile de asigurare si sa vedeti ce evenimente sunt asigurate. Exista companii care nu ofera protectie la o asigurare de viata in afara tarii decat pentru deces si invaliditate. Dupa cum exista companii care acopera si spitalizarea sau interventiile chirurgicale in afara tarii!