avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare taxa spitalizare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare taxa spitalizare

Buna sunt asigurata in România (nu am card european de asigurarae,doar card de sanatate)am fost in vacanta Croatia si am fost spitalizata 4zile internata,unde am platit 1200euro .Cum pot sa imi recuperez banii de la Casa de Asigurari avand in vedere caci platesc lunar taxa la casa de asigurari.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 30 August 2018
Depuneți o cerere la Cașa de Asigurări de Sănătate la care atașați documentele justificative în acest sens.
Daca nu ati avut card european de sanatate si nici asigurare de sanatate emisa de un asigurator rambursarea cheltuielilor de spitalizare nu se va face intergral ci in anumite conditii.

[ link extern ]
Care sunt conditiile ?in cazul in care nu am avut card european si nici o alta asigurare??
Multumesc.
Fara cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS)

Dacă nu aveți un card european de asigurări de sănătate (CEASS) sau îl aveți dar sunteți în imposibilitatea de a-l utiliza (pentru că vă aflați, de exemplu, într-un spital care nu este acoperit de sistemul CEASS), s-ar putea să fiți nevoit să achitați costul tratamentului. Când vă întoarceți acasă, puteți înainta o cerere de rambursare la casa dvs. de asigurări de sănătate. Acest lucru este valabil atât pentru unitățile medicale din sistemul public, cât și pentru cele din sistemul privat. Totuși, rambursarea se face în alte condiții:
- vă va fi rambursat doar costul tratamentelor de care aveți dreptul să beneficiați acasă
- valoarea rambursării va fi calculată plecând de la costul tratamentului în țara de origine (chiar dacă acesta ar putea fi mai mic decât costul achitat efectiv).
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul european de sanatate gabri22 gabri22 Buna ziua am si eu o intrebare referituare la cardul european de sanatate....tatal meu a fost gasit cu o tumoare la gat in spital in romania....nu a facut ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal in franta teiu teiu In urma unui accident mortal in Franta, tatal meu a decedat, iar bunica in stare grava a fost internata la spital in Franta. Masina distrusa aproape in ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)