Acum 2 saptamani am fost accidentat pe trecerea de pietoni si am suferit o fractura dubla la bratul stang. Ieri am iesit din spital si cf. biletului de iesire, am 6 saptamani in care mana o sa stea intr-o orteza pentru protectie, dupa aceasta perioada este nevoie de alte 6 saptamani in care nu am voie sa fac efort. Soferul care e vinovat 100% de incident, trage de mine sa mergem la firma de asigurari ca sa facem niste acte. Marturisesc ca nu prea cunosc cum se procedeaza in astfel de cazuri. As vrea sa stiu cum se solutioneaza astfel de cazuri. Mentionez ca atitudinea dumnealui a fost destul de ok pana la faza cu actele de la asigurari.
Astazi merg la IML sa scot certificatul medico-legal si conform legislatiei, pentru a continua urmarirea penala a individului, ar trebui sa se constate ca am nevoie de peste 90 de zile de ingrijiri medicale. Este corecta informatia?
Ce imi recomandati sa fac?
Buna ziua,
Solicitati ajutorul unui avocat cand mergeti sa semnati orice act.
Doar acesta, dupa ce vede actele si clauzele, va poate explica ce semnati si care pot sa fie consecintele.
Puteti merge la asigurator si insotita de un avocat dar trebuie sa aveti in vedere ca onorariul acestuia sa fie platit de catre firma de asigurari iar daca nu ajungeti la un consens cu asiguratorul atunci va trebui sa actionati vinovatul in instanta pe cale civila (trebuie sa alocati timp si bani pe care ii veti recupera la un moment dat dar nu se stie cand, procesul poate dura si 2-3-4 ani) dar tot la asigurator veti ajunge.
Acum depinde cat au costat cheltuielile cu spitalizare (care nu sunt de neglijat) si cat vor fi cheltuielile cu refacerea capacitatii de munca (tratamente, medicamente, fizioterapie, etc.).