avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale

Buna ziua.Sa incep cu inceputul...Fiul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni in luna martie.Au fost nevoie de 40 de zile de ingrijiri medicale,conform certificatului IML,avand fractura de clavicula.Am deschis dosar de dauna firmei de asigurari,iar saptamana trecuta am primit o oferta de la aceasta de plata pe cale amiabila de 30.000 lei daune morale.Intrebarea mea este....sa accept?Cum se procedeaza?Se mai negociaza...sau....?
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
Andrei-Tibi, utilizator
Daca doriti sa mai negociati, puteti sa negociati.

Trebuie sa luati in calcul si cheltuielile facute cu spitalizarea si ingrijirile medicale; acestea sunt daune materiale ce trebuie calculate distinct de daunele morale.

Dosarul v-a ajunge in instanta; scopul ofertei este pentru ca soferul neatent sa scape de dosarul penal cat mai repede.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.Daunele materiale sunt infime,in jur de 1000 lei.Intrebarea mea este ca,daca mai incerc o negociere asiguratorul acesta sa isi retraga oferta si sa ma trimita la plimbare?Sau este o oferta rezonabila?
Re-evaluati daunele materiale! Mi-e greu sa cred ca 40 de zile ingrijiri medicale au costat doar 1.000 lei!!!!

30.000 lei daune morale inseamna aproximativ 6.500 euro. Dvs. sunteti cel/cea care puteti aprecia daca aceasta suma este sau nu indestulatoare raportat la numarul de ingrijiri medicale , deci perioada de timp in care nu ati putut desfasura activitatile curente in mod normal.
Cheltuieli materiale nu au fost foarte mari,deoarece in cele 40 de zile fiul meu a fost imobilizat la pat,la domiciliu.A avut doar 2 zile de internare.Vom incerca sa negociem cu asiguratorul,sa vedem ce iese.Daca nu,ne vedem in instanta.Incerc totusi sa evit un proces lung.Va multumesc pentru raspunsuri.
Radiografiile facute, analizele medicale, schimburile de care a avut nevoie pe perioada celor 40 de zile de imobilizare, supravegherea zilnica, 24/24 ore, etc, etc,... reprezinta aspecte ce pot fi cuantificate la calculul daunelor materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala cercetasa cercetasa ce sentinte s au dat in vatamare corporala cu CML 24 zile ingrijiri medicale in ce suma se pot obtine daune morale si materiale. (vezi toată discuția)
Daune materiale, pentru vatamare, +daune morale unguru unguru buna ziua in data de 21.01.2013 am suferit un accident rutier nu a fost din vina mea un alt sofer a adormit la volan si in curba a intrat in mine ,eu detin un ... (vezi toată discuția)
Actiune civila in procesul penal Adela.Alexandra Adela.Alexandra Buna ziua, Am si eu nevoie de cateva hotarari privind actiunea civila in procesul penal. Ma poate ajuta cineva? Multumesc (vezi toată discuția)