avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

Socrul meu e dat in judecata privind terenul unde are si casa de locuit. el are act de improprietarire de acum 20 de ani, a lucrat la CAP si primaria(telesti) i-a dat aceast act. doamna care il da in judecata are de la primaria (runcu) act de vanzare-cumparare privind acelasi teren. doamna isi vrea terenul, dar socrul meu este titular pe aceast teren. primariile au facut un schimb de terenuri si s-a ajuns la aceasta situatie? cum poate rezolva aceasta situatie fara sa imi pierd terenul care este al lui de atatia ani?
Stimata doamna de la Gorj :D
(mi-am permis apelativul pentru ca si eu ma trag tot de pe-acolo)

Pe vremea cand lucram acolo, am intalnit felurite multe situatii incurcate in zona, de exemplu in ceea ce priveste localitatile Ranca si Novaci... dar ca a dumneavoastra, nu am intalnit niciodata.

Sunteti sigura ca doua persoane diferite au obtinut proprietatea pe acelasi teren, dar de la doua primarii diferite(?!)
da asa este, de la primarii diferite
o primarie nu poate elibera un act pe un teren care nu este in administratia primariei respective. OCPI sau un autorizat cadastru va poate da relatii despre teritoriul administrativ al unei primarii.
daca sunteti deja dat in judecata, o solutie ar fi sa cereti un expert judiciar, caruia sa ii solicitati sa precizeze teritoriul administrativ al comunei pe care se afla terenul. Evident cautati in prealabil un avocat....
Cumva terenul cu pricina se afla chiar la hotarul teritoriilor administrative ale comunelor respective?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea unui teren agricol parțial expropriat de către statul roman pentru construirea uzinei aro ionion69 ionion69 Bună ziua, am moștenit de la bunica mea în 2015, din partea tatălui meu care a decedat, din comuna Lerești un teren de 9000 mp care se află pe raza ... (vezi toată discuția)
Teren pentru familii de etnie roma ony74 ony74 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie destul de delicata.Lucrez in administratia publica locala si de curand sunt pus in situatia de a rezolva o problema ... (vezi toată discuția)
Ajutor cadastru elenajaad elenajaad Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Am mostenit un teren agricol pe care doresc sa il vand. In urma unor redelimitari ... (vezi toată discuția)