avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul administrativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul administrativ

Buna ziua !
Va rog frumos sa imi spuneti dezavantajele acestui tip de divort deoarece este ceva nou si nu am informatii. Daca alegem acest tip de divort ,cum ramane cu partajul?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: myno , utilizator 13:34, 13 Aprilie 2011
Daca nu aveti copii minori si ambii soti sunteti de acord cu divortul- puteti divorta pe cale administrativa ,adica puteti introduce cererea de divort la starea civila sau la un cabinet notarial.
Partajul il puteti face la fel de comun acord la un cabinet notarial sau daca nu sunteti de acord in instanta.
Multumesc frumos!
Puteti apela si la serviciile unui mediator autorizat in cond. Legii 192/2006, unde puteti face si intelegerile cu privire la partaj si divort, insotiti sau nu de avocati(daca nu sunteti siguri pe d-voastra sau doriti sa cereti consultatii juridice), iar acordul de mediere la care se presupune ca veti ajunge va stipula toate doleantele d-voastra cu privire la divort si partaj, acord care va fi depus in instanta si pe baza caruia veti primi o hotarare de expedient. De mentionat ca nu v-a mai trebui sa platiti taxa partaj in instanta si nici nu veti mai avea nu stiu cate termene de judecata pana se vor pronunta divortul si partajul! Si in plus procedura este confidentiala!
Conditiile desfacerii casatoriei pe cale administrativa sunt:
-sotii sa se inteleaga cu privire la desfacerea casatoriei,
-sotii sa se inteleaga si cu privire la numele de familie ce va fi purtat dupa desfacerea casatoriei,
-din casatoria sotilor sa nu fi rezultat copii minori sau sa fi adoptat copii minori in timpul casatoriei,
-sotii daca indeplinesc conditiile de mai sus, trebuie sa se prezinte personal atat la depunerea actelor cat si dupa 30 de zile de la depunerea acestora pentru a se verifica staruinta si consimtamantul in desfacerea casatoriei.
Sotii nu pot fi reprezentati prin mandatar la desfacerea casatoriei.
In ceea ce priveste partajul, acesta se va efectua ulterior, fie pe calea unui partaj voluntar incheiat pe cale notariala, fie pe cale judecatoreasca .
va multumesc frumos pentru ajutor !
toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Martori pt divort doru anghel doru anghel am rugamintea sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa am martor intr-un proces de divort cu care sotia nu este de acord. Nu gasesc pe nimeni care sa ... (vezi toată discuția)