avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua, as dori si eu un raspuns la o problema. Nu am servici din luna august 2010 si in urma divortului, trebuie sa platesc pensie alimentara. din acea luna nu am mai putut onora acest lucru. Fosta sotie sa dus la politie si a facut plangere ca nu ii mai dau bani. Ce se poate intampla, sau ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: bubu1810 , utilizator 20:43, 7 Aprilie 2011
Daca pensia dvs. a fost stabilita in functie de veniturile realizate, atunci va trebui sa promovati o actiune de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie, dat fiind faptul ca nu mai realizati venituri.
De altfel, acest lucru trebuia sa-l faceti imediat dupa ce ati ramas fara loc de munca, daca va aflati in situatia mai sus expusa.
Pensia a fost stabilita de comun acord la 250 ron , dar nu am de unde sa dau nici acesti bani, abia ma descurc cu cheltuielile casei
Daca promovati actiunea de stabilire pensie in functie de venitul minim pe economie, atunci veti avea de achitat o pensie de 25 % raportat la venitul minim pe economie care este in prezent de 670 de lei, deci de 167.5 lei.
Prin hotararea ce o veti obtine, pensia se va stabili in acest cuantum de la data introducerii actiunii.
Ati ramas in pasivitate prea mult timp ( ati ramas fara venituri din august 2010)in sensul nepromovarii actiunii de mai sus si ca urmare mama minorului pe langa plangerea pe abandon de familie pe care deja a formulat-o, mai poate sa execute si silit hotararea prin care are stabilita pensia si ma refer aici la executarea pe un eventual imobil daca il aveti in proprietate sau chiar pe bunurile mobile.
In cadrul plangerii pentru abandon de familie va trebui sa probati ca ati facut demersuri in gasirea unui loc de munca, pentru a arata ,demonstra ca neplata intretinerii nu se datoreaza relei-credinte ci imposibilitatii efective de a gasi un loc de munca.
M-am referit mai sus la procentul maximal prevazut de lege pentru intretinerea unui singur copil.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Am impresia ca urmareste altceva. In comun mai avem un apartament care ne tot chinuim sa il vindem si nu stiu de ce, dar cred ca urmareste sa ma scoata din casa si sa nu mai vanda. Are vreo astfel de sansa?
Nu se poate executa silit bunul imobil in care locuiti pentru ca el este bunul comun al ambilor soti,iar o hotarare de partaj inteleg ca nu exista.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil sebdev sebdev Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni s-a pronuntat divortul la notar intre mine si fosta sotie.In urma acestui divort ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna seara! Conform sentintei judecatoresti, trebuie sa platesc pensie alimentara lunar 1/4 din venitul realizat; de la 1 februarie am ramas fara serviciu si ... (vezi toată discuția)