avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent urgent urgent !!! - se poate efectua vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent urgent urgent !!! - se poate efectua vanzare unui imobil de catre un parinte unde exista un copil infiat?

Buna ziua,
Ma adresez tuturor profesionistilor de pe acest site care m-ar putea ajuta respectiv lamuri in urmatoarea problema.

La varsta de 13 ani in anul 1987 am fost infiata de sora mamei mele , aceasta nefiind casatorita .

Ca urmare acestei infieri in certificatul meu de nastere nu mai apare mama si tatal meu natural.
La nume mama apare numele surorii mamei iar la nume tata am trasa o liniuta.

Tin sa mentionez faptul ca, pana la aceasta infiere relatiile mele cu "matusa" care ulterior a devenit "mama mea din acte" a fost una excelenta foarte apropiata, ea neavand copii era atasata de mine si eu de ea.

Eu nu am vrut sa fiu infiata chiar am considerat ca parinti naturali vor sa scape de mine dar mi-au spus ca parintii mamei respectiv bunicii mei de pe mama au fost cei care i-au sfatuit pe ei ca ar fi bine si pentru " matusa" sa aiba si ea un suflet . Si pentru ca eu eram cea mai apropiata nepoata fata de ea sa accepte si sa ma dea spre infiere.

Parintii mei naturali mi-au fost tot timpul aproape ei au contribuit la cresterea si educatia mea fapt ce a degenerat sentimente de invidie si gelozie ale "matusii" fata de ei.
Mie chiar mi-a impus sa nu-i mai vad si sa nu mai vorbesc cu ei .
Aceste imprejurari au determinat-o sa ma inscrie la o scoala speciala pentru handicapati motori cu internat la o distanta de 42 Km fata de parintii naturali.

Parintii au fost suparati de ce a facut acest lucru pentru ca ei nu au fost intrebati ba mai mult eu sunt perfect sanatoasa nu am nici un defect.

La implinirea varstei de 18ani si 6 luni "mama din acte" m-a dat in judecata pe mine pentru motivul constatarii nulitatii infierii.

Nu vreau sa va povestesc aici ce trauma psihica am avut eu din momentul cand am fost data spre infiere, cand am fost trimisa la o scoala unde in jurul meu erau numai copii cu defecte motorii ca mai apoi sa fiu chemata in judecata pentru un lucru pe care nu eu il decisesem .

Sentinta judecatoreasaca definitiva si irevolabila a fost ca se respinge cererea paratei - infierea s-a facut in temei legal si ca parata a invocat acest motiv pentru a scapa de copil (adica de mine) deoarece ea avea o relatie cu un barbat casatorit si a considerat conform spuselor martorilor de la proces ca eram o "piedica in calea fericirii dumneaei".

Fiind ranita sufleteste pentru ca aflasem multe la proces despre ceea ce dorise ea defapt prin aceasta infiere si anume faptul ca relatia ei cu acest barbat nu se definitivea a vrut sa fie protejate bunurile si valoriile ei avand un mostenitor.
Lucrurile acestea au fost confirmate si de bunicii mei care au regretat ca s-a ajuns ca cele 2 surori sa nu se mai inteleaga doar pentru a proteja averea uneia care avea o relatie incerta.

Intrebarea mea este urmatoarea

Eu pe cine mostenesc?

Aceasta "mama a mea din acte " nefiind casatorita poate vinde o proprietate lasandu-ma pe mine pe drumuri doar din dorinta de a se razbuna deoarece eu nu am renuntat la parintii mei naturali?
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
flori2, utilizator
Cel mai recent răspuns: flori2 , utilizator 13:42, 8 Aprilie 2011
Apartamentul este proprietatea parintilor adoptatori? daca da, acestia il pot vinde.:)
parintele il putea vinde si daca era copilul natuaral.
cat e proprietatea lui, parintele dispune dupa cum doreste de aceasta proprietate
Intrebarea mea este urmatoarea

Eu pe cine mostenesc?
parintele biologic sau nu poate dispune asa cum doreste de bunurile lui. proprietatea nu are legautra cu filiatia. major sau minor fiul nu dispune de averea parintilor atata timp cat acesti asunt in viata.
flori2 a scris:

Intrebarea mea este urmatoarea

Eu pe cine mostenesc?


@flori, presupunand ca a avut loc o adoptie cu efecte depline, va veti mosteni parintii adoptatori.Fata de parintii biologici au incetat legaturile de rudenie la momentul inchieerii adoptiei.

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire cu frate infiat lilimurgoci lilimurgoci buna ziua. cum ar trebui sa procedez? in urma cu 23 ani mama si tata l-au dat spre infiere pe fratele meu, in varsta de 14 ani la acea vreme, surorii mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)
Mai am drepturi sau nu?! remus39 remus39 La varsta de 28 ani am fost infiat de catre o matuse(acest fapt sa petrecut pe timpul comunismului). 1): Doresc sa stiu daca mai am drepturi dupa parintii ... (vezi toată discuția)