avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale

Exista vreo posibilitate de a intra in posesia unei mosteniri (un apartament detinut de tatal meu anterior decesului) fara a plati acele taxe notariale ,dupa parerea mea astronomice? Situatia este foarte clara.Sunt unic mostenitor si nu inteleg de ce o formalitate atat de simpla poate costa atat de mult(se pare ca peste 4000 RON).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: shiba , utilizator 12:01, 17 Iunie 2008
Nu, nu exista. Chiar daca sunteti unic mostenitor va trebuie un act in temeiul caruia sa se transfere proprietatea pe numele d-voastra, in evidenta cadastrala (carte funciara), la taxe si impozite , etc. ), nu puteti face nici un act de dispozitie fara aceasta formalitate. In privinta costului consultati 2-3 notari deoarece onorariul acestora este o mare parte din cost si difera de la unul la altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dinugf dinugf Mama mea a decedat eu urmand sa primesc si partea fratilor mei si a tatalui din mostenire (o supraafata de teren) in urma intelegerii dintre noi. In cat timp ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre mostenire si donatie carmen.pascu7 carmen.pascu7 Care este diferenta dintre mostenire si donatie din punct de vedere al taxelor notariale si catre Statul Roman? Care situatie este mai avantajoasa ... (vezi toată discuția)
Daca succesiunea e facuta in primii 2 ani de la decesul parintilor ... Pastorica Pastorica Daca succesiunea e facuta in primii 2 ani de la decesul parintilor e scutita de impozitul pe mostenire de 1%, atunci ce anume se plateste la notar ? (o suma de ... (vezi toată discuția)