avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare de imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare de imobile

Buna ziua! As vrea sa va rog daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema. Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu bunica mea pentru casa in care ea locuia, ea dorind ca caeasta sa-mi ramana mie dupa moartea ei. Contractul a fost incheiat in prezenta martorilor, care au fost unchiul si tatal meu, singurii copii ai bunicii mele, insa nu a fost incheiat la notar. Bunica mea a decedat inainte de realizarea formalitatilor necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate.
As vrea sa stiu ce se poate face in aceasta situatie pentru ca respectivul imobil sa imi revina mie!! Este valabil contractul facut chair daca nu este incheiat in fata notarului??
Va rog mult sa ma ajutati!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Ovidiu , Avocat 17:14, 7 Aprilie 2011
actul incheiat intre dvs si bunica dvs nu este unul valabil. acesta trebuia incheiat in prezenta unui notar pentru a fi unul autentic. singura sansa sa fiti unicul mostenitor este ca unchiul dvs sa respecte dorinta bunicii, si asta numai dintr-o datorie morala, fara ca dvs sa il puteti constrange(din punct de vedere legal) in vreun fel . [EDITAT link]
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare sau donatie ? Annita Annita Buna ziua, Bunicii mei vor sa-mi lase mie, dupa moartea lor, apartamentul in care locuiesc numai eu de 5 ani, ei avand apartamentul lor. Intrebarea este, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare dubios Geani_geani Geani_geani Locuiesc in Spania . In urma cu 2 ani a decedat tatal meu iar in urma cu 3 luni a murit si mama. Dupa moartea mamei, unchiul meu, adica fratele mamei mi-a ... (vezi toată discuția)
Testament autentic mai este valabil? bună ziua! acum câteva ... visancatalin visancatalin Testament autentic, mai este valabil după 31 ani? Bună ziua! Acum câteva zile am găsit printre documentele părinților mei două testamente autentice ... (vezi toată discuția)