avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MOSTENIRE...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MOSTENIRE...

Buna ziua,

As dori sa stiu in cazul in care parintii mei au in proprietate un apartament si o casa la curte in ce masura, dpdv legal, se vor putea imparti acestea intre mine si fratele meu in situatia in care eu detin deja in proprietate (cumparat din resurse proprii) un apartament iar fratele meu nu detine nici o locuinta personala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:08, 7 Aprilie 2011
Daca va referiti la mostenire, aveti cotew egale, atat dvs. cat si fratele., indiferent ca aveti o alta proprietate, achizitionata din fonduri proprii.Prin acte intre vii, ramane sa va intelegi amiabil.
faptul ca dvs aveti in proprietate un apartament nu are nici o relevanta din pct de vedere legal cu privire la cota pe care o veti mosteni. atata timp cat apartamentul dvs este cumparat din resurse proprii si nu exista nici o problema. [EDITAT link]
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Legal, dupa ce amandoi parintii dvs. nu vor mai fi, dvs. si fratele veti mosteni bunurile care le-au apartinut parintilor in cote egale de 1/2 fiecare, indiferent cate alte bunuri detineti din sursele dvs. proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere de mostenire gavvaly gavvaly Buna ziua. Am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv si anume: - suntem 2 frati, unul e in inchisoare de ceva vreme - parintii au murit de aprox. 5 ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)
Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra ... Thunder1st Thunder1st Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra decedata, as dori sa stiu ce cota parte detinem eu si fratele meu din acel imobil ? Tin sa ... (vezi toată discuția)