As dori sa stiu in cazul in care parintii mei au in proprietate un apartament si o casa la curte in ce masura, dpdv legal, se vor putea imparti acestea intre mine si fratele meu in situatia in care eu detin deja in proprietate (cumparat din resurse proprii) un apartament iar fratele meu nu detine nici o locuinta personala. Multumesc.
Daca va referiti la mostenire, aveti cotew egale, atat dvs. cat si fratele., indiferent ca aveti o alta proprietate, achizitionata din fonduri proprii.Prin acte intre vii, ramane sa va intelegi amiabil.
faptul ca dvs aveti in proprietate un apartament nu are nici o relevanta din pct de vedere legal cu privire la cota pe care o veti mosteni. atata timp cat apartamentul dvs este cumparat din resurse proprii si nu exista nici o problema. [EDITAT link]
Legal, dupa ce amandoi parintii dvs. nu vor mai fi, dvs. si fratele veti mosteni bunurile care le-au apartinut parintilor in cote egale de 1/2 fiecare, indiferent cate alte bunuri detineti din sursele dvs. proprii.