avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra ...

Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra decedata, as dori sa stiu ce cota parte detinem eu si fratele meu din acel imobil ? Tin sa mentionez ca locuiesc in acest imobil de cand m-am nascut si platesc toate texele si impozitele pentru el. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Thunder1st , utilizator 11:24, 3 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cote egale de 1/2 fiecare.
Pana la urma al cui e apartamentul, al tatalui sau a fost a parintilor , adica a avut si mama parte?
ca asa cum ati scris, daca tata e mostenitor al unui omibil si deci unic proprietar, nu aveti nimic cat tatal e in viata, deci fiti mai clar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma tem ca nu e asa , acum nu detineti absolut nimic . Daca tatal a obtinut acel imobil dintr-o mostenire - nu de la mama dvs. - e bunul lui propriu si poate face ce vrea cu el , sotia lui decedata nu avea drepturi pe care sa le mosteniti . La decesul tatalui , veti avea cate o jumatate din bunurile lui , atatea cate va mai avea la acea data . Asta , daca bine am inteles eu situatia familiei dvs. Daca- de fapt - a fost un bun comun cu mama ( achizitionat impreuna in timpul casatoriei ) , atunci tatal are 5/8 din imobil , iar dvs. impartiti in mod egal cu fratele 3/8 din acesta .
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator
Eu cred ca am fost foarte clar daca cititi cu atentie, am precizat mostenitor al acestui "imobil".
“ Mostenitor al acelui imobil “ putea fi si daca era bun comun , si chiar daca era propriu al mamei , doar ca nu integral , ci anumite cote din el . Dar , cred ca ati aflat ce doreati sa stiti .

Alte discuții în legătură

Mostenire de apartament sandule sandule Buna ziua! am si eu o nelamurire privind mostenirea unui apartament la un moment dat. apartamentul este pe numele tatalui.amandoi parinti sunt in viata,dar ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)
succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)