Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra decedata, as dori sa stiu ce cota parte detinem eu si fratele meu din acel imobil ? Tin sa mentionez ca locuiesc in acest imobil de cand m-am nascut si platesc toate texele si impozitele pentru el. Multumesc.
Pana la urma al cui e apartamentul, al tatalui sau a fost a parintilor , adica a avut si mama parte?
ca asa cum ati scris, daca tata e mostenitor al unui omibil si deci unic proprietar, nu aveti nimic cat tatal e in viata, deci fiti mai clar.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ma tem ca nu e asa , acum nu detineti absolut nimic . Daca tatal a obtinut acel imobil dintr-o mostenire - nu de la mama dvs. - e bunul lui propriu si poate face ce vrea cu el , sotia lui decedata nu avea drepturi pe care sa le mosteniti . La decesul tatalui , veti avea cate o jumatate din bunurile lui , atatea cate va mai avea la acea data . Asta , daca bine am inteles eu situatia familiei dvs. Daca- de fapt - a fost un bun comun cu mama ( achizitionat impreuna in timpul casatoriei ) , atunci tatal are 5/8 din imobil , iar dvs. impartiti in mod egal cu fratele 3/8 din acesta .
“ Mostenitor al acelui imobil “ putea fi si daca era bun comun , si chiar daca era propriu al mamei , doar ca nu integral , ci anumite cote din el . Dar , cred ca ati aflat ce doreati sa stiti .
succesiune
bnicub
buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)