avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra ...

Tatal nostru (in viata) mostenitor al unui imobil, mama noastra decedata, as dori sa stiu ce cota parte detinem eu si fratele meu din acel imobil ? Tin sa mentionez ca locuiesc in acest imobil de cand m-am nascut si platesc toate texele si impozitele pentru el. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Thunder1st , utilizator 11:24, 3 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal este mostenitor, el este unic proprietar al intregului imobil.
Probabil l-a mostenit de la parintii lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci e clara treaba, nu aveti nimic, tata are cât e viu și nu îl înstrăinează. După decesul lui si daca nu il înstrăinează cât e în viata, il veti imparti în mod egal cu fratele.

Thunder1st a scris:

Eu cred ca am fost foarte clar daca cititi cu atentie, am precizat mostenitor al acestui "imobil".

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de apartament sandule sandule Buna ziua! am si eu o nelamurire privind mostenirea unui apartament la un moment dat. apartamentul este pe numele tatalui.amandoi parinti sunt in viata,dar ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)
succesiune bnicub bnicub buna ziua, doi copii vor sa faca succesiunea in urma decedarii parintilor. Intrebare? cu cat contribuie fiecare copil mostenitor la plata taxelor aferente ... (vezi toată discuția)