avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto

Buna ziua, as avea anumite nelamuriri in ceea ce priveste inmatricularea unei masini: Am cumparat o masina adusa din Anglia (contract de vanzare cumparare pe numele meu) in luna noiembrie 2009, proprietarul era roman si masina este trecuta pe el, la cumpararea masinii el mi-a zis ca pot sa conduc masina pana ce are asigurarea si mot-ul (itp-ul) valabil adica pana in luna iulie 2010,(certificatul de inmatriculare contine fila care se trimite la DVLA pt radiere, nu stiu cat de legala este asigurarea sau mot-ul ) doresc ca masina sa o inmatriculez in Bulgaria, intrebarea mea ar fi daca e legal sa circul cu masina daca nu am inmatriculat-o in termen de 30 de zile sau ce solutii as avea, mentionez ca nu am fost oprit de politie si nu as vrea sa am surpriza unui dosar penal . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:18, 8 Aprilie 2011
George1990 a scris:

(itp-ul) valabil adica pana in luna iulie 2010,(certificatul de inmatriculare contine fila care se trimite la DVLA pt radiere, nu stiu cat de legala este asigurarea sau mot-ul ) doresc ca masina sa o inmatriculez in Bulgaria, intrebarea mea ar fi daca e legal sa circul cu masina daca nu am inmatriculat-o in termen de 30 de zile sau ce solutii as avea, mentionez ca nu am fost oprit de politie si nu as vrea sa am surpriza unui dosar penal .

Daca nu ati inmatriculat masina in termen de 30 zile de la achizitie si sunteti depistat in trafic ,riscati consecintele legale
Daca itp a fost valabil pana in iulie 2010 cum mai circulati cu masina ?
Ma scuzati pana in iulie 2011, care ar fi consetintele neinmatricularii unui autoturism in termen de 30 de zile ???
Este caz penal din cate stiu si pe langa amenda usturatoare vi se vor retine actele masinii pana la rezolvarea situatiei. Acum pt inmatriculare ca sa-i faceti RAR-ul va trebui sa mergeti cu masina pe platforma sau tractata. In ce priveste inmatricularea in Bulgaria nu va sfatuiesc. Pt. asta va trebui sa gasiti un cetatean bulgar in care sa aveti mare incredere care sa inmatriculeze masina pe numele lui si sa va faca procura pe numele dv. Totodata trebuie sa-i faceti polita RCA (si poate si CASCO) tot in Bulgaria pt ca in Romania nu vi se poate face la nicio firma de asigurare. Si dupa ce terminati totul puteti avea surpriza ca omul din Bulgaria sa nu mai recunoasca nimic si sa revendice masina. Nu e un scenariu prea fericit dar e posibil. N-as vrea sa am dreptate.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina anglia MihaiB12 MihaiB12 Va salut! De curand am cumparat o masina inmatriculata in Anglia din Vaslui eu fiind din Bucuresti. Proprietarul masinii a cumparat-o de acolo (roman fiind) si ... (vezi toată discuția)
Ieșire auto bulgaria mari18ro mari18ro Buna seara! As dori in luna Iulie sa merg cu familia la mare in Bulgaria. Mașina o am pe numele unui prieten,am cumparat-o de la el și o sa o înmatriculez ... (vezi toată discuția)