avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatia in anulare a unui titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatia in anulare a unui titlu de propietate

Buna ziua!
Primaria din localitatea mea, a emis un titlu de propietate mamei mele in 1995. A formulat o cerere de reconstituire a dreptului de propietate in baza legii 18. Cererea de reconstituire era formulata pentru retrocedarea unui teren extravilan. I s-a eliberat titlu de propietate pe o suprafata de teren intravilan si extravilan. Terenul intravilan a apartinut tatalui meu, care este decedat. Dupa decesul tatalui meu in anul 1988 s-a facut succesiunea. (Se stie ca in acea perioada succesiunea se dezbatea pe suprafata de 250mp.) La momentul de fata, eu am cerut in instanta nulitatea acestui titlu. Mi s-a respins cererea de contestatie in anulare cu motivatia: '' Nu ai facut nicio cerere de retrocedare a dreptului de propietate in baza legii 18.'' In contestatia in anulare eu am invocat Decretul-lege 42/1990 art.8 care are aplicabilitate inaintea legii 18 si care face precizare ca suprafata de teren s-a constituit in baza acestei legi si a revenit la suprafata initiala cu, care tatal meu a fost inscris in registrul agricol.
Avand sentinta irevocabila doresc sa ma sfatuiti daca ma pot adresa CEDO cu plangere impotriva acestei sentinte pt. a cere daune morale primariei care a eliberat acest titlu ilegal.Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
iosifdanut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:36, 8 Aprilie 2011
Aveti aceasta posibilitate dupa epuizarea cailor de atac interne, in cazul dv. recursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren colectivizare ContSters78406 ContSters78406 Am un titlu de proprietate pe numele tatalui meu decedat. Acest teren a fost colectivizat si tatal meu in anul 2003 a primit acest titlu de proprietate prin ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988? dania_992001 dania_992001 Buna seara. In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a ... (vezi toată discuția)