avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte autoturism false
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte autoturism false

Imi cer scuze daca am gresit topicul, am un prieten care are urmatoarea problema: a cumparat un autoturism de la o persoana de pe internet ,cu buna credinta,cand a ajuns acasa,la o verificare mai amanuntita a actelor,autoturismul de fapt este al unei societati de leasing vanduta de acest individ prietenului meu cu acte false.Acesta a fost la politie sa faca plangere dar nu i s-a primit plangerea intrucat prietenul meu nu avea datele vanzatorului(el fiind doar intermediar-proprietarul de pe carte fiind fictiv); i s-a sfatuit in schimb sa contacteze firma de leasing.Lucru facut,autoturismul mai avea de plata 9000e,dar firma utilizatoare era in proces de judecata cu firma de leasing.Prietenul meu a stat aproape 2 ani pentru finalizarea procesului neincheiat nici in ziua de azi.Ulterior prietenul meu a lovit masina fara alte pagube materiale,mentionez ca de la data cumpararii pana acum numai avea ITP fiindca actele oferite de intermediar erau false.Prietenul meu poate fi raspunzator in vreun caz daca a fost cumparator de buna credinta,REPET politia nu a vrut sa ii primeasca plangerea pentru inselaciune si nu figureaza in nici un act in realitate?Asteptam raspuns,multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: FlorinIonut , utilizator 02:58, 8 Aprilie 2011
De ce nu a formulat plangerea cand a aflat datele vanzatorului ?
Este putin cam incredibila situatia despre care relatati
Persoana respectiva a cumparat cu buna credinta autoturismul de pe internet(un anunt postat) de la un intermediar spunandu-i acesta ca rezolva toate actele decat sa vina sa o cumpere.Cumparatorul de buna credinta cand a ajuns acasa sa verifice actele la politie a constatat ca sunt false.Nu poate da de intermediar,nici politia nu poate face nimic.Proprietarul real al masinii este firma de leasing.Ce poate face in acest caz? Mentionez ca a avariat si masina intre timp.
Vanzatorul masinii(intermediarul) nu este cunoscut nici in ziua de astazi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fost proprietar de masina furata idu1985 idu1985 In anul 2008 am cumparat din Jud. Covasna un autoturism marca Ford inmatriculat in romania, masina avand un singur proprietar pe cartea. Mentionez ca masina a ... (vezi toată discuția)
Autoturism dat furat de fostul proprietar dupa ce a fost inmatriculat pe numele meu TacheF TacheF Buna ziua Va prezint urmatoarea situatie: In urma unui anunt pe internet am hotarat sa achizitionez un autoturism de la un intermediar din Tg.Jiu.Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Nr rosii itp expirat silviutza4u silviutza4u Buna ziua! Un prieten de-al meu si-a cumparat o masina de la un individ din Bucuresti care o aduse-se din Germania pe rampa fara numere,ITP sau Rca ... (vezi toată discuția)