avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fortata

Buna ziua tuturor.Am o rugaminte si sper ca ma puteti ajuta.Este vorba de mama mea lucreaza la kaufland.Acum o luna avand niste probleme la coloana a fost la medicul specialist i-a dat o adv prin care scrie ca nu mai este apta de munca dar ca nu poate iesi la pensie pe caz de boala pt ca acum se iese doar daca esti bolnav cu inima si sa revina la el peste 3 luni.ea a anuntat la munca ca nu mai poate lucra dar ca vrea sa mai stea pana la 1 iunie.Intre timp s-au pus pea cu ture numai de dimineata, sa vina de la 5 sa faca marfa pt mai multe raioane,pe scurt au impovarat-o poate poate se hotaraste sa plece.Acu 2 zile s-a intamplat ca un tigan a cumparat pastrama de la ea(ea lucrand la mezeluri)a rupt eticheta si a pus alta eticheta de la pastrama de la raft mai ieftina,la casa s-au sesizat si ea a fost amenintata ca va pleca.(pe motiv ca ar fi implicata).Ziua urmatoare a fost chemata in birou la sef si i s-a comunicat sa isi dea demisia pt ca este batrana si bolnava,ca nu mai face fata,ca soc nu isi permite sa tina un om doar la tejghea,si altii sa munceasca in locul ei.Pe romaneste au facut-o varza si desi am vb cu ea si i-am explicat a facut greseala sa scrie demisia.Dar demisia facuta ieri cu incetarea ctr cu 1 mai cu preaviz de pe 14 apr data cu 14 aprilie.Adica ei au acu o demisie data cu 14 aprilie ce se va intampla chipurile!!!!Va rog ajutati-ma nu vreau sa scape chiar asa usor, nu se poate sa "concediezi "ca esti batran si bolnav,eu stiu ca si-a dat demisia si dovada ca a fost obligata cam greu.Mentionez ca nu are avertismente,referate,sau penalizari.
Cel mai recent răspuns: mada_1232002 , utilizator 16:12, 8 Aprilie 2011
Demisia fiind o manfestare unlaterala de vointa a angajatului pentru incetarea CIM, aceasta manifestare, ca act juridic, trebuie sa indeplineasca toate conditiile de valabilitate prev. de art.948 C.civ., dintre care consimtamantul valabil este o conditie esentiala. Consimtamantul nu este valabil exprimat daca este "dat prin eroare, smuls prin violenta (fizica sau psihica) , sau surprins prin dol (viclenie)" (art.953 C.civ.)
Cu toate acestea, problema cea mai importanta o constituie proba celor indicate de dvs. ca fiind conditii de nulitate ale demisiei ca act juridic si pe cale de consecinta, a incetarii CIM.
Fiind insa in perioada in care demisia nu si-a produs efectele datorita termenului suspensiv, mama dvs. sa intocmeasca in scris si sa comunice angajatorului, cu pastrarea dovezii comunicarii, decizia ei de revenire asupra demisiei aparente, dar nu reale si intemeiate pe vointa sa reala, ce i-a fost oricum impusa prin presiuni psihice si morale de catre conducerea societatii si a fost scrisa sub aceste presiuni! Exact astfel sa scrie in comunicarea pe care o va triite imediat cu confirmare de primire prin posta si o va depune cu cererea si pastrarea dovezii inregistrarii, la regsitratura/secretariatul aceleeasi societati! Revin cu precizarea "imediat"! . Apoi va continua sa se prezinte la servici si nu va mmai ceda nniciunei presiuni, dar va angaja un avocat in situatia in care aceste presiuni se mentin. Iar daca este bolnava, ar trebui sa-si ia concedii medicale si sa se intterneze pentru efectuarea de controale. Este dreptul dansei. Dar mai intai depune inscrisul indicat de mine (incheiat in doua exemplare, cu mentionarea acestui mod de incheiere in chiar cuprinsul inscrisului).
multumesc mult,am facut cererea o sa o predea la secretariat, nu stiu sigur daca ii va pune nr de inregistrare pe ea, oricum o trimit la bucuresti ca noi suntem din cta.Acum surpriza!!s-a dus iar la medicul specialist si a reusit sa obtina concediu pt incapacitate temporara de munca, de fapt il va obtine.are nevoie de adeverinta de salariat de la ei ca sa emita doctora concediul sper ca o va obtine astazi si nu vor refuza emiterea ei.Am vb cu cineva de la ITM si mi-a zis ca daca obtine concediu medical in timpul suspendarii ctr de munca nu se poate modifica acesta, nici concediere nici demisie,se va amana pana la terminarea concediului medical.In cazul in care se refuza emiterea acestei adeverinte ,sau ca se va intarzia cu inmanarea ei din nu stiu ce motive,nu stiu ce sa fac,am putea sa luam cu data de luni concediu medical de la medicul de familie de 14 zile, apoi poate intram in posesia adv, iar dupa concediu medic familie, apoi medic specialist.
mersi mult inca odata, sper ca nu am plictisit pe nimeni, am scris cam mult,si astept pareri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme medicale Keyla Keyla Buna ziua.Am o prietena diagnosticata cu depresie severa,care a avut saptamana trecuta o tentativa de suicid.A fost internata cateva zile,acum e bine,se afla ... (vezi toată discuția)
Demisie in concediu medical NKL2111 NKL2111 Buna ziua! Lucrez la o firma de telefonie si de astăzi am intrat in concediu medical. Șefului meu probabil nu i a convenit si m a pus sa mi scriu demisia cu ... (vezi toată discuția)
Notari publici - neglijenta in serviciu georgemoto georgemoto Spre exemplu, la notar 2 batrani de 84 respectiv 86 au incheiat un contract de intretinere. Notarul spune ca acele 2 persoane varsnice sunt in ... (vezi toată discuția)