avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

nascuta in data de 10.03.1956 ovechime de 32 de ani in campul muncii cand pot intra in pensie anticipata patiala si procentul de 0.75% penalizare pe 5 ani cum se calculeaza. va multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:27, 8 Aprilie 2011
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala in iulie 2011, cand veti implini 55 de ani si 4 luni, intrucat ati realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 4 luni.

Procentul de diminuare este de 0,75% pe luna de anticipare, deci pentru 5 ani este de 45%. Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta, prin diminuarea cu 45%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata stefaste stefaste Rog frumos pe cineva care ma poate ajuta c-un raspuns referitor la varsta de pensionare. Art.62-(1) Pensia anticipata se cuvine,cu cel mult 5 ani inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas, procent de diminuare pensie anticipata partiala bucuresco bucuresco cand si cand pot opta pentru pensia sotului decedat?,el fiind cadru militar, iar eu sant inca in activitate avand 54ani si 32 ani de munca. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala mmarinica mmarinica sunt nascut in 1954, 23 mai, am lucrat 20 ani in conditii deosebite, cand am dreptul la pensionare anticipata si daca sunt penalizat(ce procent) (vezi toată discuția)