avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas, procent de diminuare pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas, procent de diminuare pensie anticipata partiala

cand si cand pot opta pentru pensia sotului decedat?,el fiind cadru militar, iar eu sant inca in activitate avand 54ani si 32 ani de munca.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:00, 23 Ianuarie 2012
Spuneti luna si anul nasterii dvs.
29 IULIE 1957
va rog, inca o intrebare, daca se poate: ce penalizare presupune iesirea la pensie anticipat patial
1. Pentru o femeie nascuta in iulie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 10 luni iar stagiul complet de cotizare este de 30 de ani si 10 luni.

2. Puteti beneficia de:
- pensie de limita de varsta, la 60 de ani si 10 luni, in mai 2018;
- pensie anticipata partiala, la 55 de ani si 10 luni, in mai 2013.

3. - In cazul pensiei anticipate partiale pensia va fi diminuata cu 0,75% pentru fiecare luna de diminuare, pana la 29 mai 2018 cand se va transforma in pensie de limita de varsta.
- In cazul dvs. diminuarea va fi de 45% daca veti solicita pensie anticipata partiala in mai 2013.

4. La data cand indepliniti varsta standard de pensionare (29 mai 2018) veti putea solicita pensie de urmas si veti alege pe cea mai avantajoasa dintre pensia dvs. si jumatate din pensia sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata ionescuandreea ionescuandreea buna ziua ,am 56 de ani sunt nascuta pe 14/04/1957 sunt de sex feminin si am o vechime in munca de 30 de ani si 10 luni as dori sa stiu daca pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensii anticipate simonadobrin1988 simonadobrin1988 Buna seara,sunt nascuta in iulie 1957,am 36 de ani vechime pe cartea de munca, fara grupa si am iesit la pensie anticipat anul acesta in martie cu penalizare ... (vezi toată discuția)
Pensie neamt-emil-eugen neamt-emil-eugen intreb pt soacra mea care este nascuta in 24 noiembrie 1957, are 36 de ani si 4 luni de munca si ar dori sa stie cand se poate pensiona si la limita de varsta ... (vezi toată discuția)